Φωτογραφίες με τζιχαντιστή και άντρες με όπλα σε κινητά Σύρων που έφθασαν στην Κύπρο

Το τελευταίο διάστημα η ροή μεταναστών στην Κύπρο παρουσιάζει αυξητική τάση γεγονός που «ταρακούνησε» την Κυβέρνηση.

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Υπουργικής Επιτροπής για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κατά την οποία λήφθηκε σειρά μέτρων για αντιμετώπισητων αυξημένων μεταναστευτικών ροών.

Κατά τη σύσκεψη, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πολίτη», έλαβε μέρος και ο επικεφαλής της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφορίων (ΚΥΠ) καθώς υπάρχει ανησυχία ότι μεταξύ των μεταναστών υπάρχουν και άτομα που ασχολούνται με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Το ρεπορτάζ αποκαλύπτει μάλιστα ότι σε έλεγχο ρουτίνας, που έγινε στους μετανάστες που έφθασαν προσφάτως στο νησί και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά, εντοπίστηκαν σε κινητά φωτογραφίες που απεικονίζουν κάποιους από αυτούς να ποζάρουν με όπλα και περίστροφα ενώ μία φωτογραφία απεικονίζει ξεκάθαρα μετανάστη με τζιχαντιστική στολή.

Οι φωτογραφίες -σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή- τέθηκαν στο μικροσκόπιο των αρχών.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους μετανάστες προέρχονται από τις επαρχίες της Συρίας που υπήρξαν προπύργια των τζιχαντιστών.

Η Κύπρος θεωρείται από αρκετούς τρομοκράτες ως ο εύκολος δρόμος διέλευσης προς την Ευρώπη αφού δράττονται της ευκαιρίας να περνάνε απαρατήρητοι και μέσω των κατεχομένων. Γι΄ αυτό μάλιστα ένα εκ των μέτρων που αποφασίστηκε στη σύσκεψη είναι η ενίσχυση της επιτήρησης σημείων της νεκρής ζώνης και της πράσινης γραμμή;, σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία ονομάζονται «μελανά σημεία», από τα οποία έχει το τελευταίο διάστημα παρατηρηθεί αυξημένη ροή ανθρώπων.

* Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το ρεπορτάζ της εφημερίδας είναι δύο εξ αυτών που βρέθηκαν στα κινητά προσφύγων. Μάλιστα η αριστερή ταυτοποιήθηκε με άτομο που ήρθε στην Κύπρο ενώ η δεξιά εντοπίστηκε σε κινητό πρόσφυγα που έφθασε στο νησί αλλά δεν ταυτοποιήθηκε το άτομο.