ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...Αστυνομικοί έσπασαν στο ξύλο 19χρονο στην Μύκονο

Τον χτυπούσαν αλύπητα με γροθιές και κλωτσιές επί πέντε συνεχόμενα λεπτά και δεν σταμάτησαν ούτε όταν ο νεαρός έπεσε στο έδαφος, όπως ξεκάθαρα φαίνεται στο βιντεοσκοπημένο υλικό που φέρνει στο φως το protothema.gr


Το protothema.gr ήταν το πρώτο μέσο ενημέρωσης που ανέδειξε το περιστατικό πρωτοφανούς βιαιότητας που συνέβη στα σοκάκια της Μυκόνου, με πρωταγωνιστές τουλάχιστον πέντε αστυνομικούς, οι οποίοι ανήκουν στο απεσταλμένο κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής και που βρίσκονταν στη Μύκονο, με σκοπό να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου των ληστειών και των κλοπών που μαστίζει το κυκλαδίτικο νησί.

Θύματά τους, δυο νεαροί Μυκονιάτες, 19 και 22 χρονών, οι οποίοι ισχυρίζονται στις καταθέσεις τους ότι χτυπήθηκαν αλύπητα απο τα όργανα της τάξεως, επειδή αντάλλαξαν κάποια άγρια βλέμματα σε γνωστό μπαρ του νησιού.

 

Οι αστυνομικοί, από την πλευρά τους, υποστήριξαν ότι βρίσκονταν σε αυτοάμυνα και πως χρειάστηκε να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, λέγοντας ότι οι νεαροί τους επιτέθηκαν πρώτοι.  Όμως το βίντεο που δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr δείχνει ακριβώς τα αντίθετα, δηλαδή, ότι περίπου τέσσερα με πέντε άτομα ξυλοκοπούν δίχως έλεος τον έναν εκ των δυο νεαρών, συγκεκριμένα, τον 19χρονο Α.Ν, ο οποίος από τη δύναμη των αλλεπάλληλων χτυπημάτων σωριάζεται στο σοκάκι, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν να τον χτυπούν με την ίδια ένταση.

Οι εικόνες σοκάρουν

Ο 19χρονος δέχεται κλωτσιές και μπουνιές στο πρόσωπο, στα χέρια και στο σώμα του επί περίπου πέντε συνεχόμενα λεπτά και ουδείς απο την πλευρά των αστυνομικών φαίνεται διατεθειμένος να σταματήσει. Κάποια στιγμή, όπως θα δείτε στο βίντεο, εμφανίζεται ένας εύσωμος άνδρας που φοράει ριγέ μπλούζα και με τις κινήσεις του δείχνει σαν να προσπαθεί να ηρεμήσει την κατάσταση, χωρίς όμως να τα καταφέρνει.

 

Δευτερόλεπτα μετά, ένα ζευγάρι που διασχίζει το σοκάκι, αν και άθελά του, γίνεται μάρτυρας του αποτρόπαιου περιστατικού. Επιλέγει ωστόσο να συνεχίσει την πορεία του, αφήνοντας τον 19χρονο στο έλεος των αστυνομικών-πυγμάχων.

Σύμφωνα με την διάγνωση των γιατρών που εξέτασαν τον 19χρονο, διαπιστώθηκε σπασμένη η κάτω γνάθος του, αλλά και σπασμένα δόντια, κατάγματα σε κεφάλι, χέρια και στα δάχτυλα, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο των Αθηνών, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, όπως κι έγινε.

Ο φίλος του Ν.Π μεταφέρθηκε και αυτός χτυπημένος στο κέντρο Υγείας για να πάρει εξιτήριο λίγες ώρες μετά, καθώς τα τραύματα του δεν κρίθηκαν εξίσου σοβαρά με τα τραύματα που έφερε ο φίλος του. Οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν, πήραν εντολή από την Υπηρεσία τους να επιστρέψουν στην Αθήνα την επόμενη κιόλας μέρα.

 

Οι συνήγοροι των δυο θυμάτων, κ.κ. Ανδρέας Παπακωνσταντίνου και Δημήτρης Αναστασόπουλος, αναφέρουν σε δήλωση τους στο protothema.gr: «Όλες οι πληροφορίες πλέον συγκλίνουν ότι πρόκειται για μια άγρια και αναίτια επίθεση εν ενεργεία αστυνομικών κατά δυο ντόπιων συμπολιτών μας, ένας εκ των οποίων γρονθοκοπήθηκε στο κεφάλι μέχρι τελικής πτώσεως και μάλιστα με χρήση μεταλλικού αντικειμένου. Τα πολλαπλά του κατάγματα στο κεφάλι καθώς και η άμεση απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ να τους απομακρύνουν από το νησί την ίδια μέρα καταδεικνύουν την έμμεση ομολογία ενοχής. Ο λόγος πλέον είναι στην Δικαιοσύνη και στον εσωτερικό πειθαρχικό έλεγχο της Αστυνομίας που οφείλουν να πράξουν τα δέοντα».


hit0