Φωτιά σε διαμέρισμα στο Παραλίμνι και σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις 06:00 της 24ης Μαΐου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 25ης Μαΐου 2023, ανταποκρίθηκε σε 31 κλήσεις για βοήθεια, 21 πυρκαγιές, 8 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις, οι δύο εκ των οποίων ήταν σε Αγία Νάπα και Παραλίμνι.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής: 

Στη 13:50, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ημιυπόγειο διώροφου συγκροτήματος διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα.

Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τρία πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου Λοχία Αδάμου Αδάμου και τον Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Ξυλοφάγου. 

Η πυρκαγιά βρισκόταν σε ηλεκτρικό διακόπτη που εφαπτόταν σωρού από άχρηστα υλικά σε ημιυπόγειο χώρο κάτω από το κλιμακοστάσιο και κατασβέστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από ενοίκους του συγκροτήματος. Εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έγινε έλεγχος σε όλα τα διαμερίσματα για τυχόν παγιδευμένους, επιθεώρηση και εξαερισμός. 

Μετά από διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, η πυρκαγιά φαίνεται να οφείλεται σε ηλεκτρικό πρόβλημα/βραχυκύκλωμα σε ηλεκτρικό διακόπτη.

Στις 18:25, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στον 2ο όροφο τριώροφου συγκροτήματος διαμερισμάτων στο Παραλίμνι. 

Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου Λοχία Αδάμου Αδάμου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 19:16.

 Την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, η ένοικος βρισκόταν εντός του διαμερίσματός της και εξήλθε σε ανοιχτό χώρο πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πριν την επέκταση της πυρκαγιάς. Λόγω εισπνοής καπνού, διακομίσθηκε για προληπτικούς λόγους με Ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Παραλιμνίου. 

Με τη βοήθεια των μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έγινε εκκένωση του κτηρίου και αριθμός ενοίκων εξήλθε με ασφάλεια σε ανοιχτό χώρο. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το εν λόγω διαμέρισμα έπαθε εκτεταμένες ζημιές στον χώρο του ενιαίου καθιστικού/κουζίνας, ενώ επηρεάστηκε η βαφή του τοίχου των υπνοδωματίων από τον καπνό. 

Επιπρόσθετα, από τον καπνό επηρεάστηκε και το διαμέρισμα που βρισκόταν στον τρίτο όροφο, καθώς και η βαφή στο κλιμακοστάσιο και εξωτερικά του κτηρίου.

 Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.