Φως στα αίτια θανάτου του Μάριου Φραγκούς


Φως στα αίτια θανάτου του 31χρονου Μάριου Φραγκούς, που έχασε τη ζωή του, μετά από πτώση με μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο, στην περιοχή Χαλεπιανές, την περασμένη Πέμπτη.

Από τη νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του άτυχου Μάριου, επήλθε από εσωτερική αιμορραγία, συνεπεία διατομής θωρακικής αορτής, ως είναι κατάπτωση εξ ύψους.

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων, σε συνεργασία με την Αστυνομία, συνεχίζουν τη διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το θανατηφόρο δυστύχημα.

Τα συντρίμμια του μηχανοκίνητου αλεξίπτωτου του άτυχου Μάριου, μεταφέρθηκαν από την πρώτη στιγμή στη Λάρνακα, όπου και εξετάζονται, ενώ πολύ σημαντικό τεκμήριο, είναι και το κράνος που έφερε ο 31χρονος, από το οποίο οι Αρχές ευελπιστούν ότι θα πάρουν απαντήσεις.

Στο κράνος, υπάρχουν εγκατεστημένες κάμερες και μικρόφωνο, τα οποία θα εξεταστούν για να διαφανεί τι συνέβη δευτερόλεπτα πριν την πτώση του αλεξίπτωτου στο έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι για να πετάξει κάποιος με το συγκεκριμένο μέσο, δεν χρειάζεται άδεια, με βάσει τη νομοθεσία, παρά μόνο να παρακολουθήσει κάποια μαθήματα και να πάρει το ανάλογο πιστοποιητικό. Στην προκειμένη περίπτωση, οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν, κατά πόσον οι άτυχος νέος, είχε εξασφαλίσει το συγκεκριμένο πιστοποιητικό.

Σημειώνεται ότι πέραν του Μάριου, στο παρελθόν άλλο ένα πρόσωπο, είχε χάσει τη ζωή του μετά από πτώση μηχανοκίνητου αλεξίπτωτου.

Πρόκειται για Βρετανό, ο οποίος είχε σκοτωθεί, στην περιοχή Αυδήμου, έξω από τις Βρετανικές Βάσεις.
Επίσης, σημειώθηκαν άλλα δύο ατυχήματα, εκ των οποίων το ένα είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός προσώπου στον Ακάμα.