Φρίκη: Νοσηλευτής με 4 φίλους του βίασαν 4χρονο-Νοσηλευόταν σε ΜΕΘ

Φρίκη προκαλεί η είδηση ότι νοσηλευτής και τέσσερις φίλοι του βίασαν ομαδικά 4χρονο κοριτσάκι που νοσηλευόταν στην εντατική νοσοκομείου.

 

Την καταγγελία της οικογένειας ενός 4χρονο κοριτσιού πώς έπεσε θύμα βιασμού από πέντε άνδρες και ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο, εξετάζουν οι διωκτικές αρχές στην Ινδία.

Το 4χρονο κορίτσι, το είχε δαγκώσει φίδι και είχε διακομιστεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Ούταρ Πραντές, Λάκναου. Η κατάσταση της υγείας του παιδιού ήταν κρίσιμη και έτσι εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με τα όσα όμως η μικρή εκμυστηρεύτηκε στη γιαγιά της κατά την παραμονή της στην εντατική έζησε εφιαλτικές στιγμές. Όπως υποστηρίζει, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ένας νοσηλευτής και άλλα τέσσερα άγνωστα άτομα, τη βίασαν.

Ήδη οι αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι ενώ έχει ζητηθεί το υλικό από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του νοσοκομείου.

Σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια έρχονται στη δημοσιότητα όλο και περισσότερες φρικώδεις υποθέσεις βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών και παιδιών που διαπράττονται στην Ινδία.

Η αρχή έγινε το 2012 με τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία μιας 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο. Το περιστατικό καλύφθηκε εκτενώς από διεθνή ΜΜΕ ρίχνοντας φως σε μια αθέατη για κάποιους,  πλευρά της ινδικής κοινωνίας. Η υπόθεση και η ευρεία κάλυψη του γεγονότος έδωσε επίσης βήμα και θάρρος σε γυναίκες να ξεκινήσουν με μεγαλύτερη ένταση έναν μακρύ αγώνα για την καταπολέμηση της κουλτούρας του βιασμού και της σεξουαλικής κακοποίησης που φωλιάζει στη χώρα και βέβαια η μάχη του συνεχίζεται.

Η κυβέρνηση βέβαια έχει υιοθετήσει- και  τα τελευταία χρόνια-  μια σειρά από αυστηρούς νόμους που προσβλέπουν 20ετή φυλάκιση για τους βιαστές ενηλίκων ενώ πριν μερικούς μήνες επιβλήθηκε η θανατική ποινή σε άνδρα που βίασε ένα παιδί 12 ετών. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα δεν είναι η καταδίκη των βιαστών αλλά η χαλαρή αντιμετώπιση των καταγγελιών από τους αστυνομικούς που δεν το αντιλαμβάνεται ως προτεραιότητα στη διαλεύκανση ενώ συχνά οι αστυνομικοί όπως και ο περίγυρος του θύματος, προσπαθούν να αποτρέψουν το θύμα από το να καταγγείλει το περιστατικό. 

Πηγή: huffingtonpost.gr