Φρέναρος: Με λαούτα και βιολιά είπαν το τελευταίο αντίο στον Ηλία Κουλουμή (videos&potos)Με βιολιά και λαούτα είπαν συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί και συνάδελφοι το τελευταίο αντίο στον καταξιωμένο μουσικό, αυτοδίδακτο οργανοπαίκτη και λαϊκό ποιητή της περιοχής των Κοκκινοχωρίων Ηλία Κουλουμή, ο οποίος "έφυγε" το βράδυ του περασμένου Σαββάτου μετά απο άνιση μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 59 ετών.


Η νεκρική πομπή διέσχισε τους δρόμους της κοινότητας Φρενάρους με μπροστάρηδες τους δύο γιους του εκλειπόντος Μιχάλη και Πέτρο, οι οποίοι ερμήνευσαν στο βιολί και στο λαούτο αντίστοιχα, κάποιες από τις αγαπημένες μουσικές και τα πιο γνωστά τραγούδια του πατέρα τους, συνοδευόμενοι από πλειάδα μουσικών.


Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν και στο κοιμητήριο Φρενάρους κατά την ταφή του Ηλία Κουλουμή, όπου λαϊκοί ποιητές απήγγειλαν ποιήματα που έγραψαν για τον παραδοσιακό τραγουδιστή και με τα παιδιά του να τον αποχαιρετούν με ένα σπαρακτικό τραγούδι-μοιρολόι.


Η εξόδιος ακολουθία εψάλη από τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ο οποίος αποδείχτηκε πολύ μικρός για να χωρέσει το πλήθος εκτιμητών του έργου και της προσφοράς του Ηλία Κουλουμή στην κυπριακή, παραδοσιακή μουσική. Eκ μέρους της οικογένειας του Ηλία Κουλουμή, επικήδειο εκφώνησε ο γιος του Μιχάλης.

Βίντεο και Φωτογραφίες: Πέτρος Πετρίδης

Πηγή: AlphaNewsLive