Φρέναρος: Κόβουν δέντρα δεκαετιών και τα χρησιμοποιούν ως καυσόξυλα



Tη δράση σπείρας στην επαρχία Αμμοχώστου που κόβει δέντρα δεκαετιών με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει ως καυσόξυλα και κλέβει μεταλλικά αντικείμενα και κατασκευές από αγροκτήματα, καταγγέλει με πλούσιο φωτογραφικό υλικό αναγνώστης του alphanews.live.

Πρόκειται να ιδιοκτήτη τεμαχίου γης στην περιοχή Βρυσούλλων – Φρενάρου, ο οποίος κατά καιρούς έχει πέσει θύμα της σπείρας, τα μέλη της οποία υλοποιούν τις παράνομες δραστηριότητες τους κατά τη διάρκεια της νύχτας και καλυπτόμενοι από το σκοτάδι. Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος:

«Έχουν αποκοπεί και κλαπεί 20 ελαιόδεντρα και ένας πεύκος, όλα ηλικίας πέραν των 20 ετών. Η παραβατικότητα στην περιοχή χρονίζει και οργιάζει.»

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, από την περιουσία του έχουν καταγραφεί κλοπές ντεποζίτου νερού, πλακών ηλιακών πλαισίων, εργαλείων, μεταλλικών αντικειμένων, παραβιάσεις θυρών αποθήκης και υποστατικού χειρισμού των τουρπινών και αποκοπές καλωδίων.

«Έγινε και απόπειρα κλοπής της αντλίας νερού που βρίσκεται ενποτισμένη σε διάτριση, κακόβουλη καταστροφή τσίγκων γκαράζ από σκάγια, κατεδάφιση γκαράζ για κλοπή των μετάλλων του, κακόβουλη πυρκαγιά και άλλα.»

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, έχει ήδη καταγγείλει τα περιστατικά ζημιών και κλοπών στην περιουσία του στις αρμόδιες αρχές, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει ενημέρωση εάν έχουν εντοπιστεί οι δράστες.


Πηγή: Alphanews