Φρέναρος: Η εταιρεία με την πλούσια κοινωνική προσφορά!

Μετά την πρώτη βράβευσή της το 2016, η Σάββας Χατζηγιώρκης & Υιοί Λτδ (Μύλοι Χατζηγιώρκη) βραβεύθηκε για την εθελοντική της προσφορά στην κυπριακή κοινωνία, για δεύτερη φορά, τον Δεκέμβριο 2018, από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), στο πλαίσιο του 4ου Διαγωνισμού Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Η εταιρεία αποδέχθηκε και τις δύο βραβεύσεις με αισθήματα ευγνωμοσύνης απέναντι στο προσωπικό της, στους πελάτες και στους συνεργάτες της  για τη συμβολή τους στο φιλανθρωπικό της έργο και με  έντονο το αίσθημα της ευθύνης για τη στήριξη του έργου του ΠΣΣΕ και των αναγκών της κυπριακής κοινωνίας. 

1

Κατά την τελετή βράβευσης στις 3 Δεκεμβρίου 2018, στο Προεδρικό Μέγαρο, από αριστερά προς τα δεξιά οι Διευθυντές της εταιρείας, κκ. Γιώργος Κοσιής και Σάββας Κοσιής, ο εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κρατώντας το Ημερολόγιο 2019 του Μουσείου Μύλοι Χατζηγιώρκη και ο κ. Ηλίας Δημητρίου, Πρόεδρος του ΠΣΣΕ.

Η Σάββας Χατζηγιώρκης & Υιοί Λτδ ανέπτυξε από το 2012, Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) με βασικούς πυλώνες την Κοινωνία, την Αγορά, το Ανθρώπινο Δυναμικό και το Περιβάλλον για να υποστηρίξει στοχευμένα το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο, που ήδη υπήρχε από την ίδρυσή της, το 1981.  Το Πρόγραμμα ΕΚΕ, εκτός από τις χρηματικές εισφορές και τις εισφορές σε είδος σε οργανωμένα σύνολα, κοινωφελή ιδρύματα και εκπαιδευτήρια, περιλαμβάνει σεμινάρια κι εκπαιδευτικά προγράμματα σε  επαγγελματικούς συνδέσμους και συνεργάτες, ετήσια αιμοδοσία, από κοινού οργάνωση εκδηλώσεων με άλλους οργανισμούς και τη λειτουργία του Μουσείου Μύλοι Χατζηγιώρκη, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. 

 

 

3

Μουσείο Μύλοι Χατζηγιώρκη

Το Μουσείο Μύλοι Χατζηγιώρκη που λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων της εταιρείας, παρουσιάζει διαδραστικά την εξέλιξη της παραγωγής και άλεσης του σιταριού και της παρασκευής ψωμιού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, στην Κύπρο. Ιδρύθηκε με την πρωτοβουλία του κου Κώστα Κοσιή (συνιδρυτή της εταιρείας), έχοντας γερό προζύμι την κληρονομιά μηχανημάτων κι εργαλείων της οικογένειας Χατζηγιώρκη, τα οποία διατήρησε ο ίδιος σε λειτουργική κατάσταση. Το Μουσείο, από το 2016 που λειτουργεί στη μορφή που έχει σήμερα, έχει φιλοξενήσει δωρεάν δεκάδες εκπαιδευτικά και κοινωφελή ιδρύματα και εκατοντάδες τουρίστες χειμερινού τουρισμού, διοργάνωσε δύο εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και έχει δεχθεί συνολικά πέραν των 10.000 επισκεπτών, συνδράμοντας στην προώθηση και ανάδειξη του πολιτιστικού τουρισμού της Αμμοχώστου.

2

Εύχρηστες συσκευασίες για κάθε νοικοκυριό 

Οι Μύλοι Χατζηγιώρκη, πέρα από τα προϊόντα χονδρικής πώλησης για την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών των κλάδων αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και HORECA, διαθέτουν μια σειρά προϊόντων λιανικής πώλησης για την εξυπηρέτηση κάθε νοικοκυριού. Η γκάμα αυτή περιλαμβάνει εύχρηστες συσκευασίες 5 κιλών για τα προϊόντα Εντόπια Χωριάτικη, Φαρίνα ‘00’, Φαρίνα Ζαχαροπλαστικής, Φαρίνα Πίτσας, Αλεύρι Ολικής Άλεσης και διατίθεται σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλες τις επαρχίες.

5

Η εταιρεία ευχαριστεί θερμά για τη βράβευση αυτή το ΠΣΣΕ, τους πελάτες, τους συνεργάτες και το προσωπικό της.

4