Φρέναρος: Θέλουμε ένα Δήμο στην Αμμόχωστο


Τη δημιουργία ενός Δήμου, που να περιλαμβάνει όλους τους Δήμους και Κοινότητες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, υποστηρίζει το Κοινοτικό Συμβούλιο Φρενάρους.
 
Σε δελτίο Τύπου του Συμβουλίου αναφέρεται ότι μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Κοινοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρία του ασχολήθηκε αποκλειστικά με το συγκεκριμένο θέμα και μετά από έντονο προβληματισμό, εποικοδομητική συζήτηση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ότι το Σώμα διαφωνεί με την πρόταση/εισήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη δημιουργία δύο Δήμων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.
 
Προστίθεται ότι «ξεκάθαρη θέση του Κοινοτικού Συμβουλίου Φρενάρους είναι η δημιουργία ενός μόνο Δήμου, που να συμπεριλαμβάνει όλους τους υφιστάμενους Δήμους και Κοινότητες της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου. Μέσω αυτής της τοποθέτησης, στέλνουμε μήνυμα ενότητας, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες, μικροκομματικές σκοπιμότητες και τοπικιστικές προσεγγίσεις και σοφιστείες».
 
Υπάρχει έκδηλη ανησυχία, σημειώνεται "ότι, η δημιουργία δύο Δήμων, θα οδηγήσει στη σύσταση Τοπικών Αρχών δύο ταχυτήτων ενώ αναφέρεται ακόμα πως «ειδικά η ημικατεχόμενη επαρχία Αμμοχώστου, επιπλέον και για εθνικούς λόγους, θα πρέπει να οδηγηθεί ενωμένη και όχι (ξανά) διαιρεμένη, στην πολυπόθητη για όλους μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.