Φόνος Καλλιτσιώνη: «Σκανάρουν» με ανάλυση GSR τα ελαστικά – Φως από κάμερες


Κλειστό κύκλωμα (cctv) φαίνεται πώς έριξε φως στην υπόθεση της δολοφονίας Καλλιτσιώνη. 

Εκεί ωστόσο που δίδεται περισσότερη βαρύτητα είναι στα αποτυπώματα των ελαστικών της μοτοσικλέτας που πλέον αποτελεί τεκμήριο στα χέρια των Αρχών και ανήκει στον πρώτο ύποπτo.

Όπως έγινε γνωστό, συγκρίθηκαν τα αποτυπώματα των πελμάτων ελαστικών που εντοπίστηκαν στη σκηνή και διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία θα μπορούσαν να προκληθούν από τα ελαστικά της μοτοσικλέτας τεκμήριο τόσο του μπροστινού όσο και του πισινού τροχού οι οποίοι αποτυπώνουν διαφορετικά αποτυπώματα αφού πρόκειται για δυο διαφορετικού τύπου ελαστικά.    

Ο πρώτος ύποπτος είναι εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης μαύρης μοτοσυκλέτας μεγάλου κυβισμού και με ημερομηνία έναρξης ιδιοκτησίας  την 11η Ιουνίου. Την ίδια μέρα δηλώθηκε στο ΤΟΜ ως ακινητοποιημένη. Σε έρευνα των Αρχών στις 28 Ιουνίου στο σπίτι του πρώτου ύποπτου δεν εντοπίστηκε η μοτοσικλέτα.

Ο ίδιος ερωτηθείς για το θέμα, είπε ότι την απέκτησε δανεική από κάποιο φίλο του και ότι αυτή παρουσίαζε μηχανικά προβλήματα και δεν την χρησιμοποιούσε. Είπε ακόμη ότι η μοτοσικλέτα παρουσίαζε μηχανικά προβλήματα και δεν την χρησιμοποιούσε.

Είπε ακόμη στους ανακριτές ότι την μετέφερε για επιδιόρθωση σε μηχανουργείο και σε έρευνα που έκαναν οι Αρχές στο συγκεκριμένο μηχανουργείο εντοπίστηκε η μηχανή χωρίς πινακίδες.

Εξετάσεις ωστόσο κατέδειξαν ότι η μοτοσικλέτα πήγε σε συνεργείο για αλλαγή ελαστικών και σέρβις στις 29 Ιουνίου και λειτουργούσε κανονικά.

Καθοριστική η ανάλυση GSR

Η ανάλυση υπολειμμάτων πυροβολισμού (GSR/Gunshot residue analysis) είναι μια τυπική μέθοδος για να προσδιοριστεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί πυροβόλο όπλο.

Οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένουν αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων ενώ ιδιαίτερα δίδουν έμφαση και αναμένουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων της εξέτασης τύπου GSR και του γενετικού υλικού. Να σημειωθεί ότι άφαντο παραμένει το πυροβόλο όπλο που χρησιμοποιήθηκε.