Φόνος Καλλιτσιώνη: Ενώπιον Δικαστηρίου οι δύο ύποπτοι



Ενώπιον  Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου οδηγούνται οι δυο ύποπτοι για την δολοφονία Καλλιτσιώνη. Οι δυο τέθηκαν στις 9 του μήνα υπό οκταήμερη κράτηση και σήμερα οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου αναμένεται να ζητήσουν από το Δικαστήριο την εκ νέου ανανέωση των διαταγμάτων προσωποκράτησής τους.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά κατά την προηγούμενη δικάσιμο, έλεγχος σε κλειστά κυκλώματα (cctv) της περιοχής του σπιτιού του πρώτου υπόπτου εντόπισε ότι στις 25 Ιουνίου στις 20.21 ο δεύτερος ύποπτος παρκάρει έξω από το σπίτι του πρώτου και αφού πιάνει από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου ένα σακίδιο και ένα μαύρο κράνος πάει προς το γκαράζ της πολυκατοικίας. Στις 21.05 δυο πρόσωπα που φορούσαν κράνος βγαίνουν από το γκαράζ και επιβιβάζονται σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και αποχωρούν.

Ο πρώτος ύποπτος είναι εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης μαύρης μοτοσυκλέτας μεγάλου κυβισμού και με ημερομηνία έναρξης ιδιοκτησίας  την 11η Ιουνίου. Την ίδια μέρα δηλώθηκε στο ΤΟΜ ως ακινητοποιημένη. Σε έρευνα των Αρχών στις 28 Ιουνίου στο σπίτι του πρώτου ύποπτου δεν εντοπίστηκε η μοτοσικλέτα. Ο ίδιος ερωτηθείς για το θέμα, είπε ότι την απέκτησε δανεική από κάποιο φίλο του και ότι αυτή παρουσίαζε μηχανικά προβλήματα και δεν την χρησιμοποιούσε. Είπε ακόμη ότι η μοτοσικλέτα παρουσίαζε μηχανικά προβλήματα και δεν την χρησιμοποιούσε. Είπε ακόμη στους ανακριτές ότι την μετέφερε για επιδιόρθωση σε μηχανουργείο και σε έρευνα που έκαναν οι Αρχές στο συγκεκριμένο μηχανουργείο εντοπίστηκε η μηχανή χωρίς πινακίδες.

Οι ανακριτές σύγκριναν τα αποτυπώματα των πελμάτων ελαστικών που εντοπίστηκαν στη σκηνή και διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία θα μπορούσαν να προκληθούν από τα ελαστικά της μοτοσικλέτας τεκμήριο τόσο του μπροστινού όσο και του πισινού τροχού οι οποίοι αποτυπώνουν διαφορετικά αποτυπώματα αφού πρόκειται για δυο διαφορετικού τύπου ελαστικά.