Φόνος "Βαλεντίνου": Όλα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο Αμμοχώστου


Τώρα οι Αγγελίες στο Νέα Αμμόχωστος διαβάζονται ΚΑΙ στα Αγγλικά! Καταχώρησε τη δική σου


Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστήριο Αμμοχώστου οδηγήθηκαν οι δύο ύποπτοι που συνελήφθησαν, 40 και 29 ετών, για τη δολοφονία του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, γνωστός ως «Βαλεντίνος», εναντίον του οποίου εκτελέστηκε συμβόλαιο θανάτου το βράδυ της 25 Ιουνίου στην πατρική του οικία στην Ορμήδεια.

Οι ανακριτές της υπόθεσης έχοντας στα χέρια τους μαρτυρίες, τους εντόπισε στην Λευκωσία και τους τους πέρασαν χειροπέδες.

Ο ανακριτής της υπόθεσης παρουσίασε τη μαρτυρία των Αρχών ενώπιον Δικαστηρίου, ζητώντας την οκταήμερη κράτηση των υπόπτων.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν, εναντίον των δύο υπόπτων δεν υπάρχει τελικά επιστημονική μαρτυρία, αλλά, διερευνάται αν συνδέονται με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και κατά πόσο αυτή είναι η ίδια που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες κατά τη διάπραξη της δολοφονίας. 

Παράλληλα, από τις 30/6, οι ανακριτές έχουν στα χέρια τους τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των υπόπτων, οι οποίοι σημειώνεται πως διατηρούσαν στενές φιλικές σχέσεις με τον Καλλιτσιώνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας reporter.com.cy, oι δικηγόροι των υπόπτων, Αντώνης Δημητρίου και Μαρίνος Καουλλάς έφεραν ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας, ενώ διερωτήθηκαν με ποιο τρόπο εμπλέκονται οι ύποπτοι στην υπόθεση και πώς η μοτοσικλέτα συνδέεται με τη σκηνή του εγκλήματος αφού δεν εντοπίστηκε επιστημονική μαρτυρία. 

Παράλληλα, υπέδειξαν, πως η Αστυνομία είχε στα χέρια της εδώ και μέρες τα τηλεπικοινωνιακά τους δεδομένα, τη μοτοσικλέτα που τους παρέδωσε ο ίδιος ο ύποπτος, ενώ διεξήγαγαν έρευνες στις οικίες τους χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το επιλήψιμο. 

Οι δύο ύποπτοι αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση, ενώ παρουσιάζουν άλλοθι και ισχυρίζονται ότι το βράδυ του φόνου βρίσκονταν στην οικία του 29χρονου, παράλληλα αναφέρουν ότι πληροφορήθηκαν για τον θάνατο του θύματος μέσω τηλεφωνήματος που δέχθηκαν από στενό φιλικό τους πρόσωπο, το οποίο και επισκέφθηκαν στην κατοικία του στην Αγία Νάπα, αμέσως μετά το τηλεφώνημα. 

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος, Αντώνης Δημητρίου, ανέφερε πως «η διαδικασία, το μόνο που θα μπορούσε να αποσκοπεί, είναι στον αποκλεισμό των υπόπτων, διαφορετικά είναι ανέκδοτη η αίτηση της Αστυνομίας».

Στο μεταξύ, πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο δικηγόρος, Αντώνης Δημητρίου, ζήτησε εξαίρεση της Δικαστού, θέτοντας θέμα για αδιάβλητο της διαδικασίας. Και αυτό, λόγω του ότι όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου, πριν την έναρξη της διαδικασίας είδε τον ανακριτή της υπόθεσης να εξέρχεται από το γραφείο της Δικαστού, κάτι το οποίο απαγορεύεται. 


ΠΗΓΗ:reporter.com.cy