Έτσι επιλέγει τους πρωταγωνιστές του ο Ανδρέας Γεωργίου!

Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι Δανάη Παππά και Ελένη Βαΐτσου; Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Ποιο πιστεύει ότι είναι το μυστικό αυτής της επιτυχίας ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της σειράς, Ανδρέας Γεωργίου;

Οι σειρές σας έχουν ευρεία αποδοχή. Ποιο πιστεύετε ότι είναι το μυστικό τους και καταφέρνουν να αγγίξουν τόσο πολύ κόσμο;

«Θα έλεγα το σενάριο. Παρουσιάζει μία δραματικότητα με την οποία ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί. Είναι και η «μαγκιά» της Βάνας αυτή γιατί αγγίζει και κοινωνικά θέματα, που μπορεί να απασχολούν το γείτονα μας, το φίλο μας, τη φίλη μας ή εμάς τους ίδιους. Περνάει μέσα από το σενάρια της πολύ ωραία μηνύματα για προβλήματα, όπως για παράδειγμα η παιδική πορνογραφία και η απαγωγή παιδιών, τα οποία ενδέχεται κάποια παιδάκια να μην τα έχουν καν στο νου τους. Όμως επειδή βλέπουν κι αυτά τη σειρά, παίρνουν μέσα από την ιστορία το μήνυμα ότι πρέπει να προσέχουν».

Είδαμε ότι για το «Τατουάζ» -κάτι που έχετε κάνει και στο παρελθόν-επιλέξατε για τον πρωταγωνιστικά ρόλο ένα «άκαυτο» πρόσωπο, όπως η Δανάη Παππά, όπως είχατε κάνει και με την Ελένη Βαΐτσου στο «Μπρούσκο». Πώς προέκυψε αυτή η απόφαση;

«Αυτό ξεκινάει από το ότι δεν μου αρέσει να ακολουθώ την πεπατημένη, θέλω να σκέφτομαι πιο ανοιχτά. Όταν διαβάζω κάτι και φέρνω ως σκηνοθέτης στο μυαλό μου μία μορφή, αυτή τη συγκεκριμένη μορφή που θα ταιριάζει σε αυτό που έχω σκεφτεί. Μετά περνάω στο στάδιο της επεξεργασίας».

Έχετε δικαιωθεί;

«Όχι πάντα... Δεν είναι κάτι που πετυχαίνει 100% αλλά είναι κάτι που σίγουρα δουλεύω και εγώ από την πλευρά μου. Το θέμα του κάστινγκ κάθε χρονιά το βλέπω διαφορετικά από την προηγούμενη. Αλλάζουν τα κριτήρια, ψάχνω και ένα συνδυασμό σε σχέση με τη μορφή αυτή που μου κάνει. Έχω μπει και στη διαδικασία αν κάτι δεν «κλειδώσει» σωστά, να δω και κάτι άλλο που δεν είχα στο μυαλό μου και πέτυχε. Οπότε όσο εξελισσόμαστε σκεφτόμαστε και λίγο διαφορετικά».


Οι σειρές σας έχουν δώσει μεγάλη δημοφιλία. Πώς αντιδράτε όταν σας πλησιάζει ο κόσμος στο δρόμο και σας κάνει σχόλια;

«Αυτό το απολαμβάνω. Πολλοί άνθρωποι νιώθουν ότι γράφουν οι ίδιοι το σενάριο. Το ξέρουν τόσο καλά που έρχονται και μου λένε πώς σκέφτηκαν μία εξέλιξη ή πώς βλέπουν μία αντίδραση για έναν από τους ήρωες. Αυτό μου αρέσει πάρα πολύ», λέει στο 7MΕΡΕΣ TV.