Έτσι είναι να έχεις κοροναϊό: Ασθενής περιγράφει την εμπειρία του στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess (pics)


Την εμπειρία του ως ασθενής που διαγνώστηκε με κοροναϊό, περιγράφει ένας Βρετανός, που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Ντέιβιντ Άμπελ, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ιαπωνίας περιγράφει πώς έζησε ο ίδιος τα συμπτώματα της νόσου που προκαλεί ο νέος κοροναϊός.

Ο Άμπελ, που παρακάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να βοηθήσει τους 74 Βρετανούς που ήταν σε καραντίνα στο κρουαζιερόπλοιο πριν ο ίδιος και η γυναίκα του διαγνωστούν με κοροναϊό, ισχυρίζεται ότι είναι «στο καλύτερο μέρος που θα μπορούσαν να λάβουν θεραπεία». 


Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Άμπελ γράφει: «Φτάσαμε στο νοσοκομείο πριν από λίγες ώρες. Μόλις φτάσαμε ένιωσα λίγο παράξενα και σχεδόν λιποθύμησα. Κάθε πόρος στο σώμα μου άνοιξε και χρειάστηκε να μεταφερθώ στο δωμάτιο μας με αναπηρικό καροτσάκι».

Ο Ντέιβιντ Άμπελ είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του είναι κρυωμένοι και αύριο θα κάνουν ακτινογραφίες και άλλες εξετάσεις.

«Είμαστε σε καλό νοσοκομείο. (Το προσωπικό) ξέρει τι κάνει και οι νοσοκόμες που μας φροντίζουν είναι υπέροχες», συμπλήρωσε.

Και άλλοι ασθενείς που επιβίωσαν από τον κοροναϊό έχουν μοιραστεί την εμπειρία τους, μεταξύ αυτών και ένας Κινέζος φοιτητής που περιέγραψε ότι είχε «πυρετό, πόνους και έναν βήχα τόσο κακό που νόμιζε ότι θα πεθάνει».