Έτσι δρουν οι διακινητές στα κατεχόμενα-Τ/κ εκρυβε τέσσερις Αφρικανούς σε βαν


Η "αστυνομία" στα κατεχόμενα προχώρησε στη σύλληψη του Τσοσκούν Αλασλάν στην κατεχόμενη Μια Μηλιά, σύμφωνα με δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή "Κίπρις", ο οποίος κατηγορήθηκε για παράνομη διακίνηση και λαθρεμπορία προσώπων.

Όπως αναφέρεται, ο Τσοσκούν προσπάθησε να μεταφέρει παράνομα στις ελεύθερες περιοχές τέσσερα άτομα ξένης καταγωγής κρύβοντας τους στο όχημα του, τύπου βαν.

Οι κατηγορούμενοι πήγαν στο «δικαστήριο», όπου παραδέχθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Μάλιστα οι Αφρικανοί μετανάστες παραδέχθηκαν ότι πριν φτάσουν στο νησί, επικοινώνησαν με έναν ελληνοκυπριακό αριθμό ο οποίος τους έδωσε οδηγίες για το πως θα φθάσουν στα κατεχόμενα. 

Αφού έφτασαν στα κατεχόμενα οι μετανάστες ειδοποίησαν τον Αλασλάν ο οποίος τους παρέλαβε και τους έκρυψε στο αυτοκίνητο του με το οποίο θα τους μετέφερε στις ελεύθερες περιοχές. 

Οι μετανάστες θα πλήρωναν 260 ευρώ έκαστος των διακινητή για τη μεταφορά. Ωστόσο συνελήφθησαν από την ψευδοαστυνομία αφού εισήλθαν σε παράνομη στρατιωτική περιοχή η οποία πάντως δεν κατονομάζεται. 

Ο Αλασλάν και οι 4 ύποπτοι οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του "επαρχιακού δικαστηρίου"  στην κατεχόμενη Λευκωσία. Ο Αλασλάν αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ενώ οι άλλοι 4 ύποπτοι φυλακίστηκαν για 4 μέρες.