Έτσι αθωώθηκε η Ειρήνη στο Χονγκ Κονγκ για κοκαΐνη:"Κατάρρευσε..."



Τον γύρο των ελλαδικών Μέσων και όχι μόνο κάνει η είδηση της αθώωσης της Ειρήνης Μελισσαροπούλου, του 21χρονου μοντέλου που κατηγορείτο για υπόθεση ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ. 

«Για πρωτοφανή απόφαση στα δικαστικά χρονικά του Χονγκ Κονγκ σε υπόθεση με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης», κάνει λόγο ο Έλληνας συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου μοντέλου, Σάκης Κεχαγιόγλου, αναφορικά με την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του μοντέλου από την Μυτιλήνη, της Ειρήνης Μελισσαροπούλου.

 

«Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που είμαι πολύ χαρούμενος που διαψεύστηκα. Η πρόβλεψη και η δική μου και των συναδέλφων, Βρετανών και Κινέζων, ήταν πως υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες για να καταδικαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεχαγιόγλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.

«Έγινε μια πού καλή προετοιμασία όλους αυτούς τους μήνες από την υπεράσπιση, η συνεργασία ήταν εξαιρετική με τους εδώ δικηγόρους που επέλεξε η οικογένεια. Μπορέσαμε και δημιουργήσαμε στο επταμελές σώμα των ενόρκων τις απαραίτητες αμφιβολίες, για να οδηγηθούν σε αθωωτική κρίση», σημείωσε.

«Οφείλω να πω ότι η απόφαση αυτή είναι πρωτοφανής για τα δικαστικά χρονικά του Χονγκ Κονγκ, δημιουργεί δικαστικό προηγούμενο καθώς, δεν έχει υπάρξει ξανά αθωωτική απόφαση για υπόθεση με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, που να έχει κατασχεθεί πάνω σε κάποιο κατηγορούμενο που τη μεταφέρει», τόνισε ο δικηγόρος.

«Επιεικείς ποινές υπήρξαν, αλλά αθωωτική κρίση ποτέ», επεσήμανε ο κ. Κεχαγιόγλου, ενώ αναφορικά με την αντίδραση της Ειρήνης, την ώρα που άκουσε την ετυμηγορία, ο συνήγορός της έκανε λόγο για «κατάρρευση από χαρά».

Ερωτηθείς για τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν τους ενόρκους του δικαστηρίου να ψηφίσουν υπέρ της αθώωσης, ο κ. Κεχαγιόγλου απάντησε πως το νεαρό της ηλικίας, το λευκό ποινικό μητρώο, το γεγονός ότι δεν υπήρχαν δαχτυλικά αποτυπώματα ή γενετικό υλικό στο δέμα με την κοκαΐνη, η άφιξή της στο αεροδρόμιο με εντυπωσιακή αμφίεση που προκαλούσε τα βλέμματα, το μικρό χρηματικό ποσό που είχε πάνω της καθώς και η αναφορά της στο πρόσωπο που την παγίδεψε οδήγησαν σε αμφιβολίες το σώμα των ενόρκων.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου οδηγήθηκε στο δικαστήριο του Χονκ Κονγκ το πρωί της Τετάρτης, ώρα Ελλάδος,έχοντας μαζεμένα τα μαλλιά της και φορώντας μία μάσκα στο πρόσωπό της.

Πηγή:  iefimerida.gr