Έτσι θα ενημερώνονται οι πολίτες για σεισμούς και πλημμύρες από το 2024 (ΒΙΝΤΕΟ)


Με βάση το χρονοδιάγραμμα προχωρά ο σχεδιασμός για εφαρμογή του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, το οποίο θα στέλνει μηνύματα ενημέρωσης, σε περίπτωση φυσικών καταστροφών και άλλων κινδύνων, καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αυτό θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2024. 

Όπως ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας, Παναγιώτης Λιασίδης, μόλις το σύστημα είναι έτοιμο, θα αρχίσει η διαφώτιση του κοινού ως προς τη χρήση του. 

Πώς θα λειτουργεί

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Λιασίδης είπε ότι σε περίπτωση σεισμού, για παράδειγμα, θα αποστέλλεται μήνυμα στον πληθυσμό, στο οποίο θα περιέχονται πληροφορίες για το συμβάν, καθώς και οδηγίες για προστασία. Με βάση τις οδηγίες και τα σχέδια που έχουν ήδη εκπονηθεί για έκτακτα συμβάντα, θα δίνονται κατευθύνσεις στους πολίτες, ώστε να κατευθυνθούν σε συγκεκριμένα σημεία. 

Όπως σημείωσε, το μήνυμα θα στέλνεται σε όλους τους πολίτες που θα βρίσκονται στην επηρεαζόμενη περιοχή, ντόπιους και τουρίστες, μιας και το σύστημα θα μπορεί να αποκτά πρόσβαση και σε ξένους παρόχους τηλεπικοινωνιών. 

Καταλήγοντας, ο κ. Λιασίδης ανέφερε ότι σήμερα, με βάση το πλάνο που υπάρχει, η ενημέρωση για παρόμοια γεγονότα γίνεται με ό,τι μέσα διατίθενται, όπως για παράδειγμα σειρήνες και συνοικιοφύλακες.

.

ΠΗΓΗ: alphanews.Live