Έτσι θα είναι ο καιρός στην επαρχία Αμμοχώστου

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα Δευτέρα (28/1), περίοδοι µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και το πρωί αναµένονται µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται καταιγίδα.

Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η αραιή σκόνη, που παρατηρείται στην ατµόσφαιρα, υποχωρεί σύντοµα. Το απόγευµα ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και το απόγευµα, στα νοτιοδυτικά, µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. 

Η θερµοκρασία στην επαρχία Αμμοχώστου, θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς και γύρω στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά, στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, παροδικά αυξηµένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν παροδικές ελαφρές βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά στα νοτιοδυτικά µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα δυτικά µέχρι ταραγµένη.

 Η θερµοκρασία στην επαρχία Αμμοχώστου τπ βράδυ, θα πέσει γύρω στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος αλλά το πρωί, στο εσωτερικό και τα ανατολικά, κυρίως αίθριος. Τοπικά αναµένονται ελαφρές βροχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά, για να κυµανθεί πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ σύντοµα αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στην ατµόσφαιρα δυνατό να εµφανιστεί σκόνη, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα και στα ψηλότερα ορεινά παροδική χιονόπτωση. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να παραµείνει γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το ύψος των χιονιών στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 54 εκατοστά.