Έτσι θα είναι ο καιρός στην επ. Αμμοχώστου

Κίτρινη προειδοποίηση έχει εκδόσει για σήμερα η μετεωρολογική υπηρεσία, ελέω υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν σε όλη την Κύπρο, με πιο υψηλή την θερμοκρασία στην πρωτεύουσα που αναμένεται να φτάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου. Η προειδοποίηση έχει ισχύ από τις 11.00 το πρωί μέχρι και τις 17.00 το απόγευμα.

 

Πιο αναλυτικά, εποχική χαµηλή πίεση, ενώ θερµή αέρια µάζα θα επηρεάζει την περιοχή, µέχρι και την Τρίτη. Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί στα ανατολικά µεταβλητοί, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Στα νοτιοδυτικά θα πνέουν παροδικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, το απόγευµα. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και το πρωί, στα ανατολικά και τα νότια, ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. 

Η θερµοκρασία στην επ. Αμμοχώστου, θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθµούς και γύρω στους 32 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά πιθανό να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και αρχικά κατά τόπους µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα παραµείνει λίγο ταραγµένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. 

Η θερµοκρασία το βράδυ στην Αμμόχωστο, θα πέσει γύρω στους 24 βαθµούς και γύρω στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί αναµένεται να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να παραµείνει πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νέφωσεις, κατά διαστήµατα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί αναµένεται να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση και θα κυµανθεί, την Πέµπτη, γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.