Έτσι ξεγελούν πολίτες και τους κλέβουν σε χώρους στάθμευσης

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένας νέος τρόπος που προφανώς εφηύραν επιτήδειοι για να ληστεύουν πολίτες.

Όπως δημοσιεύεται σε αρκετές ομάδες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης άνδρες με πρόφαση μηχανική βλάβη σε οχήματα λένε σε οδηγούς να κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο για να βρουν τον τρόπο να τους κλέψουν.

Η δημόσια ανάρτηση γυναίκας , είναι εις γνώση της Αστυνομίας η οποία προειδοποιεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όταν σταθμεύει σε δημόσιους χώρους στάθμευσης αλλά και σε χώρους στάθμευσης μεγάλων πολυκαταστημάτων.

Αυτούσια η ανάρτηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου:

Απλά μέτρα προστασίας κατά των διαρρήξεων και κλοπών

Η Αστυνομία προειδοποιεί το κοινό πως να προφυλάξει γενικότερα την περιουσία του. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει μαζί σας τα κλειδιά του αυτοκινήτου όταν βγαίνετε από αυτό.

•  Βάζετε πάντα συναγερμό στο αυτοκίνητο.

•  Μην προκαλείτε τους κλέφτες αφήνοντας εκτεθειμένα σε εμφανή σημεία στο αυτοκίνητο τσάντες, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, χαρτοφύλακες και άλλα αντικείμενα, ακόμη κι αν το έχετε κλειδώσει. Ακόμη κι αν κάποιο αντικείμενο δε έχει αξία, ο κλέφτης είναι πιθανό να προκαλέσει ζημιά στο αυτοκίνητο προσπαθώντας να το πάρει.

•  Κλειδώνετε πάντα τις πόρτες και ανεβάζετε τα παράθυρα του αυτοκινήτου, ακόμη κι όταν είναι σταθμευμένο μπροστά από το σπίτι σας.

•  Ασφαλίστε το αυτοκίνητό σας για κλοπή.

Θυμηθείτε να σταθμεύετε πάντα το αυτοκίνητό σας σε καλά φωτισμένα σημεία. Τα σκοτεινά ή  απόμερα σημεία είναι πόλος έλξης για τους κλέφτες και κάνουν το έργο τους ευκολότερο.