Έρχονται εκπτώσεις ευρείας κλίμακας στα καταστήματα


Την πρώτη φάση χαλάρωσης των μέτρων διανύει από χθες η Κύπρος, με τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου να ανεβάζουν ρολά.

Η κίνηση χθες ήταν μειωμένη αλλά και αναμενόμενη, καθώς ακόμη είναι σε ισχύ το μέτρο των ελεγχόμενων μετακινήσεων, ενώ αρκετοί είναι οι πολίτες που είναι ακόμη συγκρατημένοι υπό τον φόβο του ιού. 

Όπως ανέφερε στο Sigmalive ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης, οι πραγματικότητες που έχουν δημιουργηθεί με τις συνέπειες τις πανδημίας και το γεγονός ότι για ενάμισι μήνα τα ταμεία άδειασαν, οι επιχειρήσεις βρέθηκαν μπροστά σε έναν ογκόλιθο από αναγκαίες οικονομικές διευθετήσεις που αφορούν σε ενοίκια, απλήρωτους λογαριασμούς και φόρους. 

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα ήταν αδήριτη η ανάγκη οι επιχειρήσεις να προσχωρήσουν σε ευφάνταστες επιχειρηματικές πρακτικές, πρόσθεσε, όπως η προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών τους σε πολύ πιο χαμηλές τιμές.  

Οι εκπτώσεις, όπως σημείωσε, αγγίζουν μέχρι και το 80%.

Ελλείψει νομοθεσίας αλλά και ορίου, είναι στη δικαιοδοσία και στις ανάγκες της επιχείρησης το ύψος των προσφορών και των εκπτώσεων, σημείωσε. 

Όπως είπε, πέραν του 30% των επιχειρήσεων έχουν προχωρήσει σε εκπτώσεις, ενώ εντός των ημερών αναμένεται συνολικά οι επιχειρήσεις να το πράξουν. 

Η κίνηση, όπως είπε, ήταν αναμενόμενο πως θα ήταν μειωμένη καθώς πολλοί πολίτες λαμβάνουν πλέον μειωμένα εισοδήματα. 


Πηγή:reporter.com.cy