Έρχονται δεκάδες νέες προσλήψεις στην Αστυνομία


Προκηρύσσονται μέχρι το τέλος του μήνα νέες θέσεις για πρόσληψη στην Αστυνομία, εν μέσω συμπλήρωσης προηγούμενης διαδικασίας για να φορέσουν τη στολή άλλοι 250 και πλέον αστυνομικοί και εκκρεμούντος του ζητήματος των 46 υποψηφίων που κόπηκαν στις εξετάσεις.

Αυτή τη στιγμή οι 46 υποψήφιοι που κόπηκαν στη διαδικασία των ψυχομετρικών εξετάσεων παραμένουν μετέωροι και διαμαρτύρονται πως δεν έτυχαν ίσης μεταχείρισης με άλλους, αφού είχαν επιτύχει σε προηγούμενη παρόμοια εξέταση. Το θέμα αναμένεται ότι θα συζητηθεί αύριο στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής με σκοπό ν’ ακουστούν όλες οι θέσεις, προκειμένου να διαμορφώσουν άποψη οι βουλευτές και αν υπάρχει έδαφος για παρέμβαση να το πράξουν. Πάντως, ο Αρχηγός Αστυνομίας παρόλη τη διάθεση που εκδηλώνει για να βοηθήσει στο πρόβλημα με τους 46, εντούτοις αναμένεται ότι θα εξηγήσει στην Επιτροπή ότι ενήργησε στη βάση της νέας νομοθεσίας, της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου και τις οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας.

Στο μεταξύ, πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι όλα είναι έτοιμα για να προκηρυχθούν οι νέες προσλήψεις στην Αστυνομία, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν 680 κενές θέσεις. Λόγω διαδικασίας που ήδη τρέχει και έχουν επιτύχει σε ψυχομετρικές εξετάσεις 313 υποψήφιοι, θα αναμένεται να ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις, ώστε να ξεκαθαρίσει πόσοι τελικά θα φορέσουν τη στολή, νοουμένου ότι κάποιοι θα προσληφθούν για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, για να μπορέσει να γίνει η προκήρυξη των θέσεων, θα πρέπει να συνέλθει πρώτη η Επιτροπή Ψυχομετρικών ώστε ν’ αποφασίσει τη διαδικασία που θ’ ακολουθήσει για να αναφερθεί στην προκήρυξη. 

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαδικασίες για την αξιολόγηση των υποψηφίων για τις θέσεις του βοηθού αρχηγού, θέσεις που βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία της Αστυνομίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κενή θέση λόγω του διορισμού του τέως βοηθού αρχηγού Δημήτρη Δημητρίου στη θέση του Υπαρχηγού, ενώ στις 24 Μαΐου αναμένεται να κενωθεί και δεύτερη θέση, λόγω της αφυπηρέτησης του βοηθού αρχηγού Χαράλαμπου Αντωνίου. Μέχρι το καλοκαίρι θα κενωθεί ακόμα μια θέση, οπόταν θα υπάρχουν συνεχώς αλλαγές στα ανώτατα δώματα του Σώματος.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης ολοκληρώνει σύντομα τις εργασίες της και θα υποβάλει τις αξιολογήσεις της για τους έξι υποψηφίους στον Αρχηγό Αστυνομίας. Αυτός στη συνέχεια θα υποβάλει τον σχετικό κατάλογο με τις συστάσεις του στην υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία και θα προβεί στους δύο διορισμούς βοηθών αρχηγών.