Έρχονται αυξήσεις "φωτιά" στην τιμή του ρεύματος

Αυξήσεις «φωτιά» στην τιμή του ρεύματος θα φέρει μαζί του το 2020, που ωστόσο θα αρχίσουν να επηρεάζουν από το 2019, εάν δεν γίνει κατορθωτή η έλευση ενός καθαρότερου καυσίμου στην ηλεκτροπαραγωγή, αλλά και η αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ισοζύγιο της ΑΗΚ.


Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου ανέφερε ότι η τιμή χρέωσης της κιλοβατώρας σημείωσε αύξηση 7,5% τον Σεπτέμβριο του 2018 σε σχέση με ένα μήνα προηγουμένως, ενώ, παράλληλα, σημείωσε πως γενικά οι τιμές στην Κύπρο είναι υψηλές, ωστόσο υπάρχει ελπίδα να μειωθούν με την αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Όπως είπε, η τιμή της κιλοβατώρας εξαρτάται από τις τιμές του πετρελαίου και η Κύπρος είναι, συνεπώς, ευαίσθητη στις αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου.
Όσον αφορά τις εκπομπές ρύπων, η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε πως χωρίζονται σε θερμοκηπιακούς και βιομηχανικούς. Οι εκπομπές αυτές θα μειωθούν, όπως είπε, με την έλευση του Φυσικού Αερίου που αναμένεται να μειώσει και την τιμή του ρεύματος.