Έρχονται αλλαγές στο Instagram-Πόσο θα κοστίζουν πλέον τα stories των influencers


Να ανατρέψει τα πάντα στον χώρο των social media έχει αποφασίσει μάλλον ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ο οποίος μετά τη μετατροπή του facebook σε meta, ετοιμάζει αλλαγές και στην πλατφόρμα του instagram.

Η διαδικασία για τη δοκιμαστική λειτουργία της νέας συνδρομητικής υπηρεσίας του Instagram δεν είναι πολύ μακριά ενώ προβλέπει πως οι δημιουργοί περιεχομένου θα μπορούν να πουλάνε στους ακολούθους τους αυξάνοντας κατά πολύ περισσότερο τα κέρδη τους.

Τι αλλάζει στο instagram

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, το Instagram θα επιτρέπει στους influencers να κερδίζουν χρήματα όχι μόνο από τις προωθητικές ενέργειες προϊόντων αλλά κατευθείαν από τους ακόλουθούς τους. Με λίγα λόγια οι περίφημοι influencers θα δουν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται καθώς οι followers θα μπορούν να αγοράζουν απευθείας.

H νέα υπηρεσία παρουσιάστηκε σε μια διαδικτυακή εκδήλωση της Meta Platforms, ενώ η λειτουργία της αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά τις επόμενες εβδομάδες, φυσικά από τις ΗΠΑ.

Μέσα από αυτή την υπηρεσία ο Instagram και η Meta Platforms στην οποία ανήκει, θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την επισκεψιμότητα των χρηστών στην πλατφόρμα και θα παρέχει επιπλέον κίνητρα στους δημιουργούς περιεχομένου ώστε να εντατικοποιήσουν την ενασχόλησή τους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο επικεφαλής του Instragram, Άνταμ Μόσερι στην παρουσίαση της νέας υπηρεσίας, στο εξής οι νέοι συνδρομητές θα έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο των δημιουργών (stories, Instagram Live, φωτογραφίες, βίντεο), ενώ οι τιμές των συνδρομών θα κυμαίνονται από 0,99 ως και 99,99 δολάρια, αναλόγως με το εύρος της δημοφιλίας του εκάστοτε influencer.

.

Πηγή: Έθνος