Έρχεται νέο βαρομετρικό -«Ψυχρή εισβολή» απόψε



Βροχερό αναμένεται να παραμείνει το σκηνικό την Τετάρτη αλλά και την Πέμπτη, σύμφωνα με τον Λειτουργό του Τμήματος Μετεωρολογίας, Παναγιώτης Μούσκος. 

 

Όπως ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», νέο βαρομετρικό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή με πολλές βροχές που θα σημειωθούν κυρίως στα Δυτικά και τα ορεινά. 

 

Σημείωσε παράλληλα ότι αναμένεται από απόψε «ψυχρή εισβολή» που θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 5 βαθμούς και περαιτέρω πτώση το βράδυ της Πέμπτης. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πληρότητα στα φράγματα έχει ανέλθει στο 73,4% σε σύγκριση με 22,2% πέρυσι, ενώ θέμα χρόνου είναι να υπερχειλίσει το φράγμα του Ασπρόκρεμου.

 

Αναλυτικά ο καιρός

 

Το απόγευμα o καιρός θα είναι τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ αλλά παροδικά στα προσήνεμα παράλια, πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης αλλά στα προσήνεμα θα είναι κυματώδης.

 

Το βράδυ ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά και αργότερα και στα ορεινά, κατά διαστήματα θα χιονίζει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι 4 και παροδικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα νότια και τα ανατολικά αλλά στα δυτικά και βόρεια παροδικά θα είναι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 9 στα νότια και ανατολικά και στον 1 βαθμό υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

 

Αύριο o καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ παροδικά στα ορεινά θα χιονίζει. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, μέτριοι 4 και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά, αλλά στα δυτικά και βόρεια θα είναι μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

 

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα επανέλθει κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.

 

Το Σαββατοκύριακο o καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και το Σάββατο αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ για την Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

 

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 53 εκατοστά.