Ερχάν Αρικλί για πτήση από Ρωσία προς κατεχόμενα: «Έγινε αίτηση για τις 15 Νοεμβρίου»


Το θέμα της δημιουργίας νέας «κρατικής» αεροπορικής εταιρείας θα συζητούσε σήμερα το «υπουργικό συμβούλιο»

Γίνονται κάποιες "επίσημες ενέργειες" προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά είναι νωρίς ακόμη για να γίνουν δηλώσεις, ανέφερε στην ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν ο «υπουργός μεταφορών και συγκοινωνιών», Ερχάν Αρικλί, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Μιλλιέτ για πραγματοποίηση απευθείας πτήσης από Ρωσία προς κατεχόμενα.

Ο κ. Αρικλί αναφέρθηκε σε αίτηση ιδιωτικής εταιρείας για να πραγματοποιήσει πτήση στις 15 Νοεμβρίου προς τα κατεχόμενα. «Εξετάζουμε την αίτηση. Οι συνομιλίες συνεχίζονται», δήλωσε και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει οτιδήποτε που να μπορεί να εμποδίσει τα εγκαίνια του νέου παράνομου αεροδρομίου στην Τύμπου, όπως αναφέρεται ο νέος τερματικός σταθμός και επέκταση του αεροδιαδρόμου.

Στόχος, συνέχισε, είναι να πραγματοποιηθεί η πρώτη πτήση από δική τους («κρατική») αεροπορική εταιρεία είτε στις 15 Νοεμβρίου είτε στις 29 Νοεμβρίου. Το θέμα της δημιουργίας νέας «κρατικής» αεροπορικής εταιρείας θα συζητούσε σήμερα το «υπουργικό συμβούλιο» στα κατεχόμενα.

Ο Ερχάν Αρικλί κατέληξε λέγοντας ότι «εάν το ρωσικό αεροπλάνο δεν προσγειωθεί, θα προσγειωθεί το δικό μας αεροπλάνο».