Ερντογάν: «Θα στείλω κι άλλα drones στην Κύπρο»


Σε δηλώσεις πριν από την αναχώρησή του από τη Γενεύη προχώρησε ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους. Oπως είπε η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους βοήθεια στη Λιβύη, στο πλαίσιο της συμφωνίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν, παράλληλα, ευχαρίστησε τον ηγέτη των εθνικιστών Ντεβλέτ Μπαχτσελί για τη στήριξη στο θέμα της αποστολής στρατευμάτων στη Λιβύη και αντίθετα επέκρινε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αντίδρασή του στο θέμα.

«Στα Κατεχόμενα μπορεί να αυξήσουμε τον αριθμό των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών» είπε και συνέχισε «τις βάσεις Ιντζιρλίκ και Κιουρετζίκ, αν χρειαστεί, μπορεί να τις κλείσω άμεσα και τις δύο».

Αρχές 2020 ξεκινούν οι έρευνες στο πλαίσιο της συμφωνίας με Λιβύη
«Πρόσω ολοταχώς» για έρευνες ανατολικά της Κρήτης βάζει η Άγκυρα. Οπως επιβεβαίωσε σήμερα και ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, τους πρώτους μήνες του 2020, η Τουρκία θα ξεκινήσει έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Λιβύη.

«Αυτήν τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία αποστολής και κοινοποίησης (της συμφωνίας με Λιβύη) στον ΟΗΕ. Οταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, θα ξεκινήσουμε τη φάση της αδειοδότησης, έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Θεωρώ ότι θα ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία τους πρώτους μήνες του 2020» δήλωσε ο Φατίχ Ντονμέζ σε ομιλία του σε ενεργειακό συνέδριο.