Εργασίες στους δρόμους Λάρνακας - Παραλιμνίου και Σωτήρας - Λιοπετριού



Στις κυριότερες αρτηρίες του οδικού δικτύου δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε ιδιαίτερο πρόβλημα το πρωί σήμερα Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου. Εργασίες θα διεξάγονται στους αυτοκινητόδρομους Πάφου – Λεμεσού, Λευκωσίας – Λεμεσού, Λευκωσίας – Κοκκινοτριμιθιάς και Λάρνακας – Παραλιμνίου.

Στον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού θα διεξάγονται εργασίες ασφαλτόστρωσης και στις δύο λωρίδες πορείας, στην κατεύθυνση από Πάφο προς Λεμεσό. Κατά τη διάρκεια τους η τροχαία κίνηση από Πάφο προς Λεμεσό θα διοχετεύεται μέσω ανοίγματος του διαχωριστικού, στην περιοχή Χα Ποτάμι, στην αντίθετη κατεύθυνση, που θα χρησιμοποιείται για αμφίδρομη κίνηση οχημάτων. Η κυκλοφορία θα επανέρχεται μέσω ανοίγματος παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου. Θα διεξάγονται από τις 8.00 το πρωί, μέχρι τις 5.00 το απόγευμα κάθε μέρας.

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού θα συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής περιμετρικού αυτοκινητοδρόμου και θα παραμένει κλειστή για την κυκλοφορία η αριστερή λωρίδα του δρόμου, στην κατεύθυνση προς Λεμεσό, από το ύψους του Ζυγιστικού Σταθμού Λατσιών, μέχρι την έξοδο προς τη Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στις άλλες δύο λωρίδες του δρόμου, ενώ η διέλευση προς τη Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου θα συνεχίζεται κανονικά.

Οι εργασίες άρχισαν στις 18 Ιανουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 15 Μαρτίου.

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Κοκκινοτριμιθιάς, από τον κόμβο Ανθούπολης μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ακακίου, θα διεξάγονται εργασίες καθαρισμού. Κατά τη διάρκεια τους θα κλείνει τμηματικά και στις δύο κατευθύνσεις προς Λευκωσία και προς Κοκκινοτριμιθιά-Ακάκι, η δεξιά λωρίδα πορείας, για απόσταση περίπου 200 μέτρων. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην αριστερή λωρίδα πορείας.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν γύρω στις 3.00 το απόγευμα της Δευτέρας.

Στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρομίου Λάρνακας – Παραλιμνίου, στο τμήμα από το αεροδρόμιο μέχρι και την έξοδο προς Ξυλοφάγου, θα διεξάγονται εργασίες καθαρισμού στο έρεισμα του δρόμου και στις δύο κατευθύνσεις προς Λάρνακα και Παραλίμνι. Οι εργασίες δεν αναμένεται να επηρεάσουν την κυκλοφορία. Θα διαρκέσουν μέχρι τις 25 Μαρτίου.

Οδικά έργα θα διεξάγονται και στους δρόμους Σωτήρας – Λιοπετρίου και Ξυλοφάγου – Λιοπετρίου, όπου τμήματα των δρόμων θα είναι κλειστά για την κυκλοφορία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω παρακείμενων δρόμων και σε ορισμένα τμήματα στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας με τη χρήση κινητών φώτων τροχαίας.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου. Θα διεξάγονται από τις 7.30 το πρωί, μέχρι τις 6.30 το απόγευμα κάθε μέρας.

Προτρέπονται όσοι θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή για αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.