Έρευνες για το δηλητήριο της μέλισσας στην Κύπρο

Ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή παραγωγή του μελιού και οι μελισσοκόμοι στην Κύπρο φαίνονται να είναι ικανοποιημένοι.

 

Όμως, σύμφωνα με τον πρόεδρο των μελισσοκόμων Μάριο Κωνσταντίνου, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα Πολίτης, ο πληθυσμός των μελισσών μειώνεται, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται και οι ποσότητες αλλά και η ποιότητά του.

Μάλιστα, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων θα αναλάβει την ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη της μέλισσας, πραγματοποιώντας εκστρατεία στις 8 Οκτωβρίου που θα διαρκέσει ένα χρόνο.

Αναφορικά με τις προσπάθειες που καταβάλλονται και για αξιοποίηση του δηλητηρίου των μελισσών, ο πρόεδρος των μελισσοκόμων ανέφερε στο ίδιο δημοσίευμα ότι εδώ και ένα χρόνο γίνονται πειράματα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, έτσι ώστε να καταλήξουν ποιο είναι το «καλό» δηλητήριο, τη χρησιμότητά του και γενικά όλο εκείνα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στην αξιολόγησή του.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένουν και οι μελισσοκόμοι, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά την αγοραστική αξία του δηλητηρίου.

Η θεραπευτική ιδιότητα του δηλητηρίου της μέλισσας είναι γνωστή από παλιά.  Από τότε μέχρι σήμερα, έγιναν και γίνονται πολλές έρευνες για τη χημική σύσταση του, τη δράση και τις ιδιότητές του.


ΠΗΓΗ:sigmalive.com