Ψάρεμα: Διευκρινίσεις από το αρμόδιο Τμήμα (BINTEO)


Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα του Τμήματος Αλιείας το τελευταίο διάστημα καθώς οι λάτρεις του ερασιτεχνικού ψαρέματος φαίνεται να έχουν πεθυμήσει το αγαπημένο τους χόμπι.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση η Διευθύντρια του Τμήματος Μαρίνα Αργυρού ανέφερε ότι από σήμερα η ερασιτεχνική αλιεία μπορεί να ασκείται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Στέλνοντας SMS στο 8998 την επιλογή 6, μπορεί κάποιους να μεταβεί για ψάρεμα είτε στη θάλασσα, είτε στους υδατοφράκτες είτε από την ακτή. Για τα πρώτα δύο απαιτείται η ερασιτεχνική άδεια αλιείας ενώ για ψάρεμα από την ακτή αυτό δεν είναι απαραίτητο. Επιτρέπεται το ψάρεμα μέχρι και δύο άτομα, τα οποία θα πρέπει να αποστέλνουν ξεχωριστά το δικό τους SMS και να έχουν μαζί τους δελτίο ταυτότητας και άδεια εάν απαιτείται.

Επιπλέον διευκρινίζεται ότι από σήμερα επιτρέπεται και το ψάρεμα με τη χρήση παραγαδιού. Την ευθύνη εποπτείας της εφαρμογής του περί αλιείας νόμου την έχουν οι επιθεωρητές του τμήματος, οι οποίοι σε περίπτωση που εντοπίζουν παράβαση του περί λοιμοκαθάρσεως νόμου θα καλούν την Αστυνομία.

ΠΗΓΗ:alphanew.Live