Επτά επιβεβαιωμένα περιστατικά γρίπης Α’ στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» μίλησε ο Δρ. Ηλίας Αβραάμ, πρόεδρος της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, για την γρίπη Α’ αλλά και την κατάσταση της υγείας των δύο παιδιών που νοσηλεύονταν κρίσιμα.

 

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το 5χρονο αγοράκι, ο ειδικός διαβεβαίωσε ότι δεν πάσχει από γρίπη Α αλλά έχει συμπτώματα βαριάς πνευμονίας, γι αυτό χρειάζεται να παραμείνει για νοσηλεία στο Μακάρεια.

Το 2,5 ετών κοριτσάκι παραμένει στην εντατική και σε αυτό το στάδιο χρειάζεται να εκτιμηθεί το μέγεθος της νευρικής βλάβης που έχει υποστεί.

Σύμφωνα με τον Δρ. Ηλία Αβραάμ αυτή τη στιγμή στο Μακάρειο Νοσοκομείο υπάρχουν επτά επιβεβαιωμένα περιστατικά γρίπης τύπου Α’, ενώ νοσηλεύονται στο σύνολό τους 35 παιδιά. Σύμφωνα με την εκτίμηση του ειδικού, ένα στα τρία παιδιά παρουσιάζει συμπτώματα γρίπης Α.

Ο ειδικός συστήνει τους γονείς να είναι προσεκτικοί και να κάνουν έγκαιρες προσελεύσεις στο νοσοκομείο, αφού στις σοβαρές περιπτώσεις χορηγείται φάρμακα, το οποίο είναι πιο δραστικό τα πρώτα 24ωρα.

Σχολίασε το ζήτημα των εμβολίων, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει 100% προστασία από το εμβόλιο της γρίπης, αφού οι ειδικοί υπολογίζουν από τον προηγούμενο χρόνο ποια στελέχη θα προκαλέσουν επιδημίες.

Εξήγησε ότι τα βρέφη και τα μικρά παιδιά είναι πιο ευάλωτα καθώς δεν έχουν νοσήσει και δεν έχουν τα αντισώματα. Επίσης, οι ηλικιωμένοι είναι πιο ευάλωτοι λόγω του εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος.

ΠΗΓΗ:sigmalive.com