Eπιταγή 300.000 ευρώ από τον Μαλαισιανό στην Αρχιεπισκοπή


Επιταγή η οποία εκδόθηκε στο όνομα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου από τον Μαλαισιανό καταζητούμενο Jho Low δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ δίνοντας συνέχεια στην υπόθεση που απασχολεί από την Κυριακή το παγκύπριο. H επιταγή δεν εξαργυρώθηκε καθώς οι λογαριασμοί του Μαλαισιανού, μπλοκαρίστηκαν από την Τράπεζα Κύπρου αφού προηγουμένως είχε απευθυνθεί στην ΜΟΚΑΣ

Όλως τυχαίως η επιταγή εκδόθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2015, ημερομηνία κατά την οποία εκδόθηκε το κυπριακό διαβατήριο του Μαλαισιανού απατεώνα για τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είχε απευθυνθεί προς τον τότε Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο με δύο γραπτές επιστολές με σκοπό να ζητήσει την πολιτογράφηση του. Ο κ. Χάσικος σε ανάρτηση του στο Facebook διέψευσε και χαρακτήρισε ως «τερατώδες ψέμα» ότι το διαβατήριο δόθηκε λόγω της παρέμβασης του Αρχιεπισκόπου, συμπληρώνοντας ότι τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

H επιταγή που δημοσιεύει η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος από την πλευρά του σε δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι αναφέρει πως παρενέβη σε τρεις υποθέσεις «για το καλό της Κύπρου» και αποκάλυψε ότι η έπαυλη που αγόρασε ο Μαλαισιανός στην Αγία Νάπα χτίστηκε σε γη που είχε πωλήσει η Εκκλησία σε επιχειρηματία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η Τράπεζα Κύπρου όταν εκδόθηκε η επιταγή στην Αρχιεπισκοπή απευθύνθηκε στη ΜΟΚΑΣ και στη συνέχεια μπλόκαρε τους λογαριασμούς του Jho Low. Η ΜΟΚΑΣ έκανε έρευνα και ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών χωρίς όμως να υπάρξει καμία περαιτέρω ενέργεια για ανάκληση της πολιτογράφησης.

Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντώντας το ερώτημα κατά πόσο οι δύο τελευταίες περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, θα ανακληθούν οι υπηκοότητες τους, απάντησε «βεβαιότατα και ναι».

«Νομίζω μιλούν από μόνες τους κάποιες περιπτώσεις, αλλά δεν είναι μόνο αυτές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ενδεχόμενα να υπάρχουν και άλλες», είπε χαρακτηριστικά.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έκανε λόγο για τουλάχιστον 22 περιπτώσεις για τις οποίες υπάρχει ζήτημα ανάκλησης. Αποφάσεις αναμένεται να παρθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.