Επιστρέφουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα: «Κλείδωσε» το 50% και 75%!


Μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωσε το Υπουργικό Συμβούλιο το βράδυ της Παρασκευής μετά από συνεδρία που πραγματοποίησε. Ανάμεσα στους πέντε πυλώνες, υπάρχουν και δεδομένα για τα ποδοσφαιρικά γήπεδα και την παρουσία κόσμου.

Τα σχετικά αποσπάσματα:

-Από 9 Ιουλίου μέχρι 20 Ιουλίου, επιτρέπεται η είσοδος σε ποδοσφαιρικούς αγώνες μόνο για άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα ή έχουν εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου και έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες, για άτομα που κατέχουν αρνητικό πιστοποιητικό PCR με ισχύ 72 ωρών και για άτομα που νόσησαν με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες σε ποσοστό πληρότητας 50% των γηπέδων. Το 50% χωρητικότητας με τα ίδια κριτήρια ισχύει σε σινεμά, θέατρα και συναυλίες.

-Από 21 Ιουλίου, επιτρέπεται η είσοδος σε ποδοσφαιρικούς αγώνες μόνον για άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα και για άτομα που νόσησαν με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες σε ποσοστό πληρότητας 75% των γηπέδων. Το 75% χωρητικότητας με τα ίδια κριτήρια ισχύει σε σινεμά, θέατρα και συναυλίες.