Επιστολή στον Άγιο Βασίλη ανοίχτηκε για πρώτη φορά 120 χρόνια από την μέρα που γράφτηκε (pics)

Mία τεράστια έκπληξη ηλικίας 120 ετών περίμενε τους υπεύθυνους ενός βρετανικού καταστήματος παιδικών παιχνιδιών, όταν άνοιξαν ένα βιβλίο που περιείχε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη, που είχε γραφτεί το 1898.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν οι ιδιοκτήτες του καταστήματος αποφάσισαν να επενδύσουν μερικά χρήματα, αγοράζοντας τα υπάρχοντα ενός παλαιοπωλείου, το οποίο ετοιμαζόταν να βάλει λουκέτο.

Κάποια στιγμή, όμως, η Λίλι Μπίρτσαλ, κόρη του ιδιοκτήτη του παιχνιδάδικου, περιεργαζόμενη τα υπάρχοντα του παλαιοπώλη, που μόλις είχαν αγοράσει, έπεσε πάνω σε ένα βιβλίο, το οποίο ήταν εμφανές ότι «έκρυβε» κάτι περισσότερο από τα υπόλοιπα...

Πράγματι, μέσα στις σελίδες του βιβλίου εντόπισε ένα γράμμα, το οποίο και παρέμενε ερμητικά κλειστό για 120 ολόκληρα χρόνια, καθώς η συγγραφέας του η μικρή Μάρτζορι από το Λονδίνο, το είχε γράψει στις 2 Δεκεμβρίου του 1898.

Camera Icon 

Όμως, οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν τελείωσαν εκεί, καθώς λίγη ώρα αργότερα διαπίστωσαν με έκπληξη ότι η επιστολή είχε ως παραλήπτη τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών και το περιεχομένό της δεν ήταν άλλο από την λίστα δώρων που επιθυμούσε να λάβει η 5χρονη Μάρτζορι, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ήταν πολύ καλό παιδί τον τελευταίο χρόνο».

Μάλιστα, με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων που επιβεβαίωσαν την ηλικία της επιστολής, κατέστη εφικτή η ανάγνωση της λίστας των δώρων, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξαιρετικά απλοϊκή για τα σημερινά δεδομένα, καθώς η μικρή Μάρτζορι τα μόνα που ζητούσε από τον Άγιο Βασίλη ήταν μία κορδέλα, ένα μπαλάκι για την γατούλα της κι ένα παπάκι μπάνιου.


Camera Icon  


Η αποκάλυψη της επιστολής συγκίνησε τη νεαρή κόρη του ιδιοκτήτη του καταστήματος που την βρήκε, η οποία προσπάθησε αρκετά για να εντοπίσει τους απογόνους της οικογένειας της Μάρτζορι, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς η διεύθυνση που αναγραφόταν στην επιστολή αφορούσε το σπίτι της οικογένειας που καταστράφηκε από τους γερμανικούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, χωρίς να βρεθούν άλλα ίχνη της οικογένειας.

Παρ' όλη την αποτυχία, όμως, εντοπισμού απογόνων της Μάρτζορι, η Μπίρτσαμ δήλωσε εξαιρετικά συγκινημένη από την εύρεση της επιστολής, καθώς αποδεικνύει πως «τα μικρά δώρα είναι αυτά που δίνουν πραγματικό νόημα στην αξία των Χριστουγέννων»...


Πηγή:gazzetta.gr