Επί ποδός η Αστυνομία - Τι ισχύει για τις έρευνες σε οικίες

Σε εφαρμογή τίθεται το ειδικό πλάνο της Αστυνομίας για την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ώστε να τηρηθούν τα μέτρα και να αποφευχθούν οποιαδήποτε παρατράγουδα, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τα διατάγματα του Υπουργείο Υγείας.


Σε δηλώσεις του Εκπρόσωπου Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέους στο ΡΙΚ, είναι αδύνατον να ελεγχθούν όλες οι οικίες την παραμονή, ωστόσο όπου λαμβάνεται πληροφόρηση για παραβίαση των μέτρων, θα γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι.


Σημειώνεται ότι για τους ελέγχους στις οικίες νοείται ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να εισέλθει σε οποιαδήποτε οικία χωρίς την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, εκτός και αν εξασφαλιστεί ένταλμα έρευνας.


Όπως ανέφερε ο κ. Αντρέου, την ίδια τακτική ακολούθησαν και τις προηγούμενες ημέρες, δίνοντας ως παράδειγμα περιπτώσεις στην Πάφο όπου πολίτες έδιναν πληροφορία για μη τήρηση των μέτρων και οι ίδιοι προχωρούσαν σε έρευνα.


Δεκάδες Αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους, ιδιαίτερα μετά τις 1:00 το βράδυ όπου ξεκινάει και το κέρφιου, ωστόσο ο κ. Αντρέου, καλεί τον κόσμο να μην πανικοβάλλεται και να τρέχει στους δρόμους για 5-15 λεπτά, αφού τα μέλη της Αστυνομίας θα είναι ελαστικά με τον χρόνο και θα υπάρξει κατανόηση λόγω και της τροχαίας κίνησης που αναμένεται να υπάρξει.


Υπενθυμίζουμε ότι, η εξαίρεση των συναθροίσεων ισχύει μόνο την παραμονή της πρωτοχρονιάς και αφορά μόλις 10 άτομα από δύο οικογένειες. Κατά τις υπόλοιπες ημέρες, συμπεριλαμβανομένης και της Πρωτοχρονιάς, απαγορεύονται οι επισκέψεις στις οικίες.