Πρωταράς: Επεκτείνεται ο παραλιακός πεζόδρομος

Εντός Νοεμβρίου αρχίζουν οι εργασίες για επέκταση του παραλιακού πεζόδρομου του Πρωταρά, ένα έργο που αναμένεται να στοιχίσει γύρω στα 4.5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης ανέφερε ότι «αυτή την περίοδο βρίσκονται στα σκαριά έργα που αφορούν την επέκταση του παραλιακού πεζόδρομου στον Πρωταρά με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου παραλιακού μετώπου προς όφελος των πολιτών. Εχουν προκηρυχθεί οι προσφορές για την επέκταση του πεζόδρομου και το έργο αναμένεται να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και διευκολύνσεις αλλά και να ενισχύσει την επισκεψιμότητα των περιοχών».

Πρόσθεσε ότι «η προέκταση θα γίνει και από τις δύο πλευρές του υφιστάμενου έργου, δηλαδή από την παραλία fig tree bay, μέχρι το Βάλι του Χατζηξενή και από την παραλία Περνέρας μέχρι το εκκλησάκι του Αγία Νικολάου».

Όπως εξήγησε ο κ. Πυρίλλης «η συνολική έκταση επέκτασης και από τις δύο πλευρές του πεζόδρομου είναι συνολικά 3.5 χιλιόμετρα. Η προκήρυξη των προσφορών λήγει στις 27 Σεπτεμβρίου, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη, υπολογίζεται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα σε πέντε μήνες ενώ το κόστος κατασκευής ανέρχεται στα 4.5 εκατομμύρια ευρώ".

 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Παραλιμνίου είπε ότι «στόχος είναι η δημιουργία πρόσθετων χώρων αναψυχής και βιώσιμης κινητικότητας και η ομοιομορφία των κατασκευών επί του παραλιακού μετώπου. Ο παραλιακός πεζόδρομος του Πρωταρά έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια δίνοντας την δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη, κατά τους καλοκαιρινούς αλλά και τους χειμερινούς μήνες να απολαύσει το περπάτημα ή το τρέξιμό του δίπλα στα καταγάλανα νερά της θάλασσας».

Σημείωσε ακόμα ότι «από τον παραλιακό πεζόδρομο έχει κανείς πρόσβαση σε σκάφη αναψυχής, σε παραλιακά εστιατόρια, στις παραλίες και σε παιδικές χαρές. Σε ολόκληρη την έκταση του παραλιακού πεζόδρομου υπάρχουν «μικρές πλατείες» με κιόσκια και παγκάκια προς την θάλασσα ώστε οι περιπατητές να μπορούν να αναπαυθούν ενώ πολλές από τις πλατείες αυτές βρίσκονται ακριβώς πάνω στη θάλασσα».

Ο κ. Πυρίλλης ανέφερε ακόμα ότι «τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες ο παραλιακός πεζοδρόμος του Πρωταρά κατακλύζεται κυριολεκτικά από κόσμο, τόσο ξένους όσο και ντόπιους ενώ σε διάφορα σημεία του πραγματοποιούνται διάφορες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις».

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ