Έπαθαν σοκ όσοι άκουσαν το ηχητικό δολοφονίας Κασόγκι

Σοκαρίστηκε ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας όταν άκουσε το ηχητικό της δολοφονίας Κασόγκι, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ανέφερε ότι το ηχητικό το άκουσαν επίσης οι ΗΠΑ, η Γαλλία, ο Καναδάς, η Γερμανία και η Βρετανία.

 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι στο δείπνο των ηγετών στο Παρίσι συζήτησαν τη δολοφονία Κασόγκι, προσθέτοντας ότι στη συζήτηση εντάχθηκαν και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν. Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε ότι αυτή η δολοφονία ήταν προσχεδιασμένη και η διαταγή ήρθε από υψηλή αρχή της Σαουδικής Αραβίας, ενώ όπως είπε ο σεβασμός του για τον βασιλιά Σαλμάν είναι μεγάλος και δεν τον υποψιάζεται. «Ωστόσο εμείς θέλουμε να αποκαλυφθεί ποιος έδωσε τη διαταγή», ανέφερε. Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι οι δολοφόνοι είναι μέσα στους 18 που έχουν συλληφθεί στη Σαουδική Αραβία.

 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αυτοί που ήθελαν (από τους συμμάχους) τους έδωσαν και άκουσαν το ηχητικό της δολοφονίας. «Οι μυστικές υπηρεσίες μας δεν έκρυψαν τίποτα. Οι Σαουδάραβες, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Βρετανία, όποιος ήθελε τους βάλαμε και το άκουσαν. Η καταγραφή πραγματικά είναι φρίκη. Και μάλιστα όταν ο εκπρόσωπος μυστικών υπηρεσιών Σαουδικής Αραβίας άκουσε το ηχητικό σοκαρίστηκε και είπε ‘μάλλον αυτός θα πήρε ηρωίνη, μόνο ένας που έχει πάρει ηρωίνη κάνει έτσι», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

 Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει επίσης τί έγινε η σορός του Κασόγκι, τον έθαψαν και εάν ναι, πού. «Ή μήπως τον κατατεμάχισαν και τη φυγάδευσαν; Αυτό το θέμα θα το παρακολουθούμε σε διεθνές επίπεδο εμείς», ανέφερε.

 

Πάντως σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλλιέτ, τουρκική πηγή η οποία δεν κατονομάζεται αποκάλυψε στον Αλ Τζαζίρα ότι ακούγεται καθαρά στο ηχητικό ο στραγγαλισμός του Κασόγκι και πως τα τελευταία του λόγια ήταν «πνίγομαι, βγάλτε αυτή τη σακούλα από το κεφάλι μου, έχω κλειστοφοβία». Επίσης ο δημοσιογράφος της Ντέιλι Σαμπάχ Ναζίμ Καραμάν, δήλωσε ότι ο ίδιος άκουσε ολόκληρο το ηχητικό και είναι διάρκειας επτά λεπτών. Ανέφερε ακόμη ότι πριν τεμαχίσουν τη σωρό του έστρωσαν μουσαμά στο πάτωμα.

 

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ