Επ.Αμμοχώστου:Τεράστια προβλήματα εξεύρεσης προσωπικού



Σε ανακοίνωση που εξεδωσε το Συμβούλιο Κέντρων Αναψυχής, αναφέρει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην επαρχια Αμμοχώστου για εξεύρεση προσωπικού, ενώ, παράλληλα, καλεί την Πολιτεία να συνδράμει έτσι ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Κοινή διαπίστωση όλων των εμπλεκομένων στον τομέα του Τουρισμού, είναι ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σοβαρή έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού για κάλυψη των αυξημένων αναγκών που προέκυψαν με τις καλοδεχούμενες βεβαίως αναπτύξεις που έγιναν με την γενικότερη ανάκαμψη της οικονομίας. Συγκεκριμένα στην Επαρχία Αμμοχώστου το πρόβλημα είναι τεράστιο. Ενδεικτικός ο αριθμός των ανέργων κατά την περσινή καλοκαιρινή περίοδο ο οποίος σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας δεν ξεπερνούσε τα 100 άτομα. Στη πρόσφατη διαβούλευση που έγινε με την Υπουργό Εργασίας και τον Υφυπουργό Τουρισμού ζητήθηκε από τους εμπλεκόμενους να οργανωθούν και να καταγράψουν τις ανάγκες τους και να προωθηθούν στο Υπουργείο.

Η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) σε συνεργασία με τους τοπικούς συνδέσμους ξεκίνησε στην Επαρχία Αμμοχώστου τη διαδικασία καταγραφής που είναι σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής στις 100  αιτήσεις που έχουν παραληφθεί υπάρχουν περίπου συνολικά 600 κενές θέσεις εργασίας σε ειδικευόμενο και ανειδίκευτο πρωσικό.

Καλούμε την Υπουργό Εργασίας και όλους τους αρμόδιους φορείς όπως αντιμετωπίσουν την Επαρχία Αμμοχώστου με ιδιαίτερη ευαισθησία καθώς πρόκειται για μία Επαρχία με σχεδόν μηδενική ανεργία κατά την καλοκαιρινή περίοδο και μια Επαρχία που εξυπηρετεί το 50% του Τουρισμού στην Κύπρο.

Θεωρούμε ότι ως πρώτο και πιο άμεσο μέτρο θα πρέπει να επιτραπεί σε όλους τους φοιτητές από τρίτες χώρες που φοιτούν στην Κύπρο να εργαστούν και στα κέντρα αναψυχής. Εάν οι ανάγκες δεν καλυφθούν από τους φοιτητές θα πρέπει να δοθούν άδειες εργασίας στα κέντρα αναψυχής σε υπηκόους τρίτων χωρών."