Επ. Αμμοχώστου: Χρυσό Βραβείο στην εταιρεία Μύλοι Χατζηγιώρκη στα Βραβεία Κυπριακού Τουρισμού 2020


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα 2α βραβεία Κυπριακού Τουρισμού την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, που διοργάνωσε η Boussias Communications Cyprus, με την στήριξη του συγκροτήματος ΔΙΑΣ και τελέστηκαν υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού, του Παγκύπριου Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου και του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου.

Το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Museums/Historical Sites, Cultural Sites, Events, Routes, έλαβε η εταιρεία Μύλοι Χατζηγιώρκη για την μοναδική πολιτιστική εμπειρία που προσφέρει το Μουσείο Μύλοι Χατζηγιώρκη. 

Το Μουσείο Μύλοι Χατζηγιώρκη δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία του κου Κώστα Κοσιή, έχοντας σκοπό να διασώσει την γεωργική παράδοση γύρω από την σιτοπαραγωγή και την αλευροποιία στην Κύπρο καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου μας. Στα 4 χρόνια της λειτουργίας του, το Μουσείο κατάφερε να φιλοξενήσει πέραν των 25,000 επισκεπτών, ντόπιων και ξένων τουριστών αλλά και μαθητών, οι οποίοι διαδρώντας με τα εκθέματα του Μουσείου ψυχαγωγούνται και εκπαιδεύονται γύρω από την εξέλιξη των παραδοσιακών μεθόδων καλλιέργειας σιτηρών, άλεσης και αρτοποιίας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Το Μουσείο Μύλοι Χατζηγιώρκη φιλοξενώντας καλλιτεχνικές δραστηριότητες, δημιουργώντας θεατροεκπαιδευτικά εργαστήρια και συμμετέχοντας ενεργά σε πρωτοβουλίες και προγράμματα έχει αναχθεί σε ένα οργανισμό που προάγει τόσο τον πολιτισμό αλλά και τον τουρισμό της επαρχίας Αμμοχώστου και ολόκληρης της Κύπρου. 

Θεσπίζοντας συνεργασίες με άλλα Μουσεία τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ευρώπη, διατηρώντας τον μοναδικό διαδραστικό χαρακτήρα του, το Μουσείο Μύλοι Χατζηγιώρκη, ως ένα κέντρο συναπαντήματος ανθρώπων από όλο τον κόσμο που μοιράζονται την ίδια κουλτούρα αγάπης και σεβασμού προς την πανανθρώπινη γεωργική και πολιτιστική κληρονομιά, συνεχίζει το όραμά του να καθιερωθεί ως ένα πολιτιστικό κέντρο δημιουργίας γύρω από την παράδοση, τη λαογραφία και τις τέχνες της Κύπρου.