Επ. Αμμοχώστου: Τηλεδιάσκεψη με Καρούσο είχαν οι ιδιοκτήτες των Κέντρων Αναψυχής


Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Αμμοχώστου, ενημερώνει ότι σήμερα είχε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσο. 

Κύριος σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν να ενημερωθεί ο ΣΙΚΑΑ για το άνοιγμα των αεροδρομίων και την κάθοδο τουριστών στην Κύπρο.

Ιδιαίτερα για τα κέντρα αναψυχής στην Επαρχία Αμμοχώστου, η κάθοδος τουριστών είναι κρίσιμη για την επιβίωση των επιχειρήσεων αλλά και για τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας σε αυτά.

Ο Υπουργός ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΙΚΑΑ για τη σύσταση διυπουργικής επιτροπής με σκοπό την ετοιμασία πρωτοκόλλου λειτουργίας των αεροδρομίων και όλων των θεμάτων που άπτονται στη αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου με τον υπόλοιπο κόσμο αλλά και τις προϋποθέσεις που θα θέσει η Κυπριακή Δημοκρατία σε όσα άτομα επιθυμούν να επισκεφθούν την Κύπρο.

Οι πρώτες πτήσεις αναμένονται, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, αρχές Ιουνίου, ενώ το πρωτόκολλο αναμένεται να ετοιμαστεί από την διυπουργική επιτροπή σε περίπου 10 ημέρες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΙΚΑΑ ευχαρίστησε τον κ. Καρούσο για την αποδοχή της πρόσκλησης για ενημέρωση του Συνδέσμου. Ο κ. Καρούσος με τη σειρά του δήλωσε έτοιμος να ενημερώσει εκ νέου τον Σύνδεσμο όταν παρθούν οι τελικές αποφάσεις από την Κυβέρνηση.