Επ. Αμμοχώστου: Τα έργα που καθυστερούν και οι οδηγίες του Προέδρου Αναστασιάδη


"Έργα που εξήγγειλα και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης, θέλω να κάνετε τα αδύνατα δυνατά να τελειώσουν", ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους αρμόδιους Υπουργούς σε ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε οδηγίες για επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης έργων, κυρίως εκείνων που αναμένεται να συμβάλουν άμεσα και σημαντικά στην ποιότητα ζωής των πολιτών. Πιο συγκεκριμένα, έδωσε οδηγίες ώστε στις περιπτώσεις όπου ανεξάρτητοι ή άλλοι φορείς έχουν την ευθύνη για υλοποίηση των έργων, τα αρμόδια Υπουργεία να επικοινωνήσουν με τους φορείς αυτούς για επίσπευση διαδικασιών, κάνοντας αναφορά στην Αρχή Λιμένων, ΣΑΛΑ, ΤΕΠΑΚ, Δήμους, Κοινοτικά Συμβούλια, ενώ ζήτησε όπως η Προεδρία ενημερώνεται ανά δεκαπενθήμερο για την πορεία των έργων.

Κάλεσε τους Υπουργούς, σε περιπτώσεις όπου εντοπίζεται καθυστέρηση ή κωλυσιεργία εκ μέρους δημόσιων λειτουργών, να αναλαμβάνουν δράση έτσι ώστε να ξεπερνιούνται τα προβλήματα. Παράλληλα, έδωσε οδηγίες στους Υπουργούς να ορίσουν από τα Υπουργεία τους επικεφαλής άτομο για παρακολούθηση των έργων, με εισήγηση το άτομο αυτό να είναι ο γενικός διευθυντής του κάθε Υπουργείου.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε η συνολική κατάσταση των έργων για τις επαρχίες Λεμεσού, Πάφου και Αμμοχώστου και έγινε παρουσίαση και συζήτηση με επίκεντρο τα έργα που βρίσκονται υπό κατασκευή ή δρομολογήθηκε η υλοποίησή τους, αλλά και όσα παρουσιάζουν καθυστερήσεις..

Για την επαρχία Αμμοχώστου, τονίστηκε ότι εκκρεμεί εδώ και χρόνια το ζήτημα του σταθμού επεξεργασίας λυμάτων στην Άχνα, ενώ έμφαση δόθηκε στην υλοποίηση του έργου για το αλιευτικό καταφύγιο στον Ποταμό Λιοπετρίου. 

Όσον αφορά τις κυριότερες καθυστερήσεις της επαρχίας Αμμοχώστου αυτές αφορούν: Σταθμός επεξεργασίας λυμάτων Άχνας, έργο Κοκκινόκρεμμος, μαρίνα Παραλιμνίου, ανάπλαση παραλιακού μετώπου Αγίας Νάπας, διαμόρφωση κεντρικής πλατείας Παραλιμνίου, οδικό δίκτυο περιοχής Κάππαρη, βελτίωση δρόμου Σωτήρας - Δερύνειας, βελτίωση δρόμου Δάσους Άχνας - Αυγόρου, αλιευτικό καταφύγιο Ποταμού Λιοπετρίου, βελτίωση δρόμου Αυγόρου - Ορμήδειας.