Επ. Αμμοχώστου: Συνελήφθη 28χρονος για σωρεία παρανομιών και απειλών


Στη σύλληψη 28χρονου, προχώρησαν το απόγευμα σήμερα μέλη της Αστυνομίας στην επ. Αμμοχώστου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας υποβοήθησης της παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία, απαίτησης περιουσίας με απειλές με σκοπό την κλοπή και εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή, άλλο ένα πρόσωπο, ηλικίας 23 χρόνων, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση βάσει Δικαστικού διατάγματος, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, από 33χρονη, αναγνωρισμένο θύμα εμπορίας προσώπων, σύμφωνα με την οποία οι 28χρονος και 23χρονος, φέρονται να της ζήτησαν το χρηματικό ποσό των €6,000, με σκοπό να της διευθετήσουν γάμο με ευρωπαίο πολίτη και κατ’ επέκταση η ίδια να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Κύπρο. Η παραπονούμενη ανέφερε ότι για το σκοπό αυτό, έδωσε στους δύο υπόπτους, χρηματικό ποσό €4,500 και τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.

Λίγες μέρες αργότερα, σύμφωνα πάντα με την 33χρονη, οι 28χρονος και 23χρονος την ενημέρωσαν ότι δεν θα πραγματοποιείτο ο γάμος, ωστόσο αρνήθηκαν να της επιστρέψουν τα χρήματα και τα ταξιδιωτικά της έγγραφα. Επιπρόσθετα, με διάφορες απειλές, οι δύο ύποπτοι φέρονται να της απέσπασαν ακόμα €5,000 και τότε να της επέστρεψαν τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.   

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.