Επ. Αμμοχώστου: Στο κελί 38χρονος για υποβοήθηση μεταναστών να εισέλθουν παράνομα στη Δημοκρατία


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 24 μηνών, σε άνδρα ηλικίας 38 ετών, αφού τον έκρινε ένοχο σε υπόθεση που αφορούσε υποβοήθηση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτης χώρας, στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που διαπράχθηκε την 1η Μαρτίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας «το πρωί της 1ης Μαρτίου, εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ύποπτος στόχος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου Γκρέκο. Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, εντόπισε και ανέκοψε στην συγκεκριμένη περιοχή, μικρό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 18 άτομα, 15 άνδρες, μία γυναίκα και δύο ανήλικοι».


Οι επιβάτες της βάρκας μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα Αγίας Νάπας και από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το σκάφος απέπλευσε από τις ακτές της Συρίας, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν, οδηγός του σκάφους ήταν άνδρας ηλικίας 38 ετών, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων».


Οι υπόλοιποι 17 επιβάτες του σκάφους, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας «Πουρνάρα», ενώ εναντίον του 38χρονου ξεκίνησε δικαστική διαδικασία και το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου του επέβαλε σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου, ποινή φυλάκισης 24 μηνών.

Πηγή: KΥΠΕ