Επ. Αμμοχώστου: Στις πέντε οι συλλήψεις «ετοιμοπόλεμων» που ανακόπηκαν σε όχημα-Μολότοφ, ρόπαλο και καπνογόνα


Στη σύλληψη τριών προσώπων με δικαστικά εντάλματα προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εντοπισμού εκρηκτικών υλών και επιθετικού οργάνου εντός οχήματος, στην επαρχία Αμμοχώστου. Πρόκειται για τρεις 18χρονους, κατοίκους της επαρχίας Αμμοχώστου, η σύλληψη των οποίων ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των συλλήψεων για την εν λόγω υπόθεση στις πέντε, αφού τις προηγούμενες μέρες είχαν συλληφθεί άλλα δύο πρόσωπα ηλικίας 18 και 19 ετών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία άρχισε το βράδυ της 1ης Ιανουαρίου 2023. Γύρω στις 10μ.μ. μέλη της Αστυνομίας, εντόπισαν να κινείται σε δρόμο της επαρχίας Αμμοχώστου, αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες εγγραφής, εντός του οποίου επέβαιναν τέσσερις άγνωστοι, οι οποίοι είχαν το πρόσωπό τους καλυμμένο με κουκούλα. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, ωστόσο αυτός ανέπτυξε ταχύτητα, προσπαθώντας να διαφύγει. Τα μέλη της Αστυνομίας ακολούθησαν το ύποπτο αυτοκίνητο, το οποίο ακινητοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή, ενώ οι επιβαίνοντες σ’ αυτό κατάφεραν να διαφύγουν τρέχοντας.

Από έρευνα, που ακολούθησε, εντός του οχήματος εντοπίστηκαν τρία πυροτεχνήματα, τρεις βόμβες τύπου Μολότοφ, ένα πτυσσόμενο ρόπαλο, έξι εργοστασιακές κροτίδες και τέσσερα καπνογόνα.

Από περαιτέρω εξετάσεις του ΤΑΕ Αμμοχώστου εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον πέντε προσώπων. Εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα, δυνάμει των οποίων, οι δύο συνελήφθησαν στις 17 και 19 Ιανουαρίου αντίστοιχα και οι άλλοι τρείς, στις 20 Ιανουαρίου και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.