Κορονοϊός: "Σαφάρι" της αστυνομίας Αμμοχώστου στους δρόμους


Σε ισχύ είναι από τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης, ο περιορισμός των μετακινήσεων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Η αστυνομία στην επαρχία Αμμοχώστου άρχισε τις εντατικές περιπολίες πολύ νωρίτερα απ΄τις 18:00, με στόχο την τήρηση του νέου διατάγματος από το κοινό, το οποίο προβλέπει - μεταξύ άλλων - σε όσους κυκλοφορούν χωρίς λόγο, πρόστιμο 150 ευρώ.


Διαφήμιση:

Acropolis Quality Food Paralimni: Ερχόμαστε στην πόρτα του σπιτιού σου με ένα τηλεφώνημα - 23 828 999☎️


Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του neAmmochostos, μετά τις 18:00 το απόγευμα αυτοκίνητα της αστυνομίας εισέρχονταν ακόμα και σε χώρους στάθμευσης των Υπεραγορών, με το μήνυμα να είναι σαφές: Καμία επιείκεια σε όποιον δεν ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες της Κυβέρνησης!

Υπενθυμίζονται οι 8 λόγοι μετακίνησης:

 1.Μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό 

2.Μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών/υπηρεσιών πρώτης ανάγκης 

3.Μετάβαση σε τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή  4.Απόλυτα αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Τ.Α 

5.Διακίνηση για παροχή βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού – καραντίνα 

6.Μετακίνηση για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δυο άτομα και περιορίζονται σε γειτνιάζουσες με την κατοικία περιοχές.  

7.Μετάβαση σε κηδεία, γάμο, βάφτιση από συγγενείς πρώτου και δευτέρου βαθμού που δεν υπερβαίνουν τα 10 άτομα.  

8. Οποιοσδήποτε άλλος σκοπός μετακίνησης που μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορία

neAmmochostos