Επ. Αμμοχώστου: Κραυγή απόγνωσης από 130 σκάφη παράκτιων κρουαζιέρων


Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε χθεσινή αιφνιδιαστική κίνηση διαμαρτυρίας δεκάδων ιδιοκτητών σκαφών διεξαγωγής παράκτιων κρουαζιέρων, τα οποία παραμένουν από τον Απρίλιο παροπλισμένα σε όλα τα λιμάνια της ελεύθερης Κύπρου. Οι ιδιοκτήτες των σκαφών, που παγκύπρια ανέρχονται σε 130, σκόπευαν να κινηθούν με τα σκάφη αιφνιδιαστικά προς τα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας και να φράξουν τις εισόδους τους, ώστε να στρέψουν την προσοχή των ΜΜΕ πάνω τους και να μπορέσουν να εκθέσουν τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν για τον κλάδο εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό και τη μεγάλη απώλεια που συνεπάγεται η μείωση στις αφίξεις τουριστών που αναμένεται μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου.



Ωστόσο, πείσθηκαν την υστάτη να αναβάλουν τη διαμαρτυρία τους, λαμβάνοντας υποσχέσεις από διάφορες πλευρές ότι λίαν συντόμως θα έχουν συναντήσεις και επαφές με αρμοδίους, ώστε να εκθέσουν τα προβλήματα και τις θέσεις τους. 

Τα περισσότερα από τα σκάφη που εκτελούν παράκτιες κρουαζιέρες, συνολικά 50, βρίσκονται στην επαρχία Αμμοχώστου. Μιλώντας στον «Φιλελεύθερο», ο επαρχιακός εκπρόσωπος του κλάδου, Λουκάς Κρεμμαστός, εξέφρασε την απογοήτευση και συνάμα τη διαμαρτυρία των πλοιοκτητών μελών, γιατί όπως είπε, μάταια ανέμεναν ως τώρα την κυβέρνηση «να τους θυμηθεί και να τους συμπεριλάβει σε κάποιο πακέτο μέτρων στήριξης, από τα πολλά που εξαγγέλθηκαν ως τώρα». Ο κ. Κρεμμαστός και άλλα μέλη του Συνδέσμου ανέφεραν στον «Φ» πως τα πλοία τους παραμένουν δεμένα από τον Απρίλιο και όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι είναι αμφίβολο εάν θα ξεμπαρκάρουν τον Ιούλιοκαι τον Αύγουστο, για διάφορους λόγους.

 

Με τα περιοριστικά μέτρα σε κλειστούς χώρους, αλλά και με τη μειωμένη άφιξη τουριστών, πρόσθεσαν, είναι πολύ αμφίβολο εάν θα μπορέσουν τα πλοιάρια τους να έχουν πληρότητες που να τους διασφαλίζουν βιωσιμότητα αν δραστηριοποιηθούν και όχι μεγαλύτερη ζημιά από το να παραμείνουν δεμένα. Παρά ταύτα, επεσήμαναν, επειδή νομικά οι υπάλληλοι τους θεωρούνται ως εργαζόμενοι εκτός Κύπρου, δεν δικαιούνται κανένα επίδομα, ενώ είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν προσωπικό ασφαλείας που μένει πάνω σε αυτά, καθώς αυτό επιβάλλει η νομοθεσία. 

Την ίδια ώρα, είπε ο κ. Κρεμμαστός, τα ασφάλιστρα και η συντήρηση των σκαφών αποτελούν έξοδα που τρέχουν για τους ιδιοκτήτες των σκαφών, παρά την προοπτική των πολύ χαμηλών ή και ως μηδενικών εσόδων που ίσως θα έχουν για το 2020. Υποχρεώσεις που επίσης εκπηγάζουν από τη νομοθεσία. 

 

«Δυστυχώς», συνέχισε ο κ. Κρεμμαστός, «ούτε καν σε ποια κατηγορία επαγγελματιών ανήκουμε δεν έχει καθοριστεί σε σχέση με τα διατάγματα για τον κορωνοϊό. Άλλοι κρατικοί λειτουργοί υποστηρίζουν πως ανήκουμε στην κατηγορία των κέντρων αναψυχής και άλλοι όχι». «Και βασικά το μόνο που συμπεραίνουμε είναι πως δεν ξέρουν οι ίδιοι που να μας κατατάξουν και επί του παρόντος δεν ανήκουμε σε καμιά επαγγελματική ομάδα που δικαιούται στήριξη ένεκα του κορωνοϊού», πρόσθεσε. «Και όχι μόνο αυτά, αλλά ζητούν από τα μέλη του κλάδου να πληρώσουν τέλη ελλιμενισμού και άλλες φορολογίες και τέλη, ως να μη συμβαίνει τίποτε και ο κλάδος έχει μείνει ανεπηρέαστος από τον κορωνοϊό». 

Ως εκ τούτου, κατέληξε ο κ. Κρεμμαστός, ο Σύνδεσμος δρομολογεί συναντήσεις με αρμοδίους στο Υπουργείο Μεταφορών, το Υφυπουργείο Τουρισμού και το Τμήμα Αλιείας, σε μια προσπάθεια να προωθήσει τις θέσεις του και να τύχει κατανόησης και βοήθειας. Και συγκεκριμένα, να γίνει αποδεκτό το αίτημα όπως φέτος τα μέλη του Συνδέσμου φορολογηθούν και καταβάλουν τέλη, με βάση το χρονικό διάστημα που τελικά θα εργαστούν. Επιφυλάσσοντας το δικαίωμα των μελών του για δυναμική αντίδραση εάν δεν εισακουστούν από απόψεις τους. Είπε, ακόμη, ότι τα μέλη του Συνδέσμου πρέπει να τύχουν ουσιαστικής κρατικής βοήθειας, καθώς εκτιμούν ότι και το 2021 θα είναι δύσκολη χρονιά για τουρισμό, ίσως ακόμα και το 2022. 

 

Καταλήγοντας, ο κ. Κρεμμαστός επεσήμανε ότι οι παράκτιες κρουαζιέρες θεωρούνται βασική υπηρεσία για το τουριστικό μας προϊόν και κάθε χρόνο μόνο στην Αμμόχωστο, διακινούνται πέραν των 250.000 τουριστών. 

Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, η χαριστική βολή

Έντονο προβληματισμό για το ενδεχόμενο ανοίγματος των οδοφραγμάτων, εκφράζουν τα μέλη του Συνδέσμου Παράκτιων Σκαφών Αμμοχώστου.

Όπως μας αναφέρουν, Τούρκοι έποικοι και Τ/κ πλοιοκτήτες προσφέρουν αντίστοιχη υπηρεσία, προσελκύοντας τουρισμό από τις ελεύθερες περιοχές, ακόμα και Ε/κ. Τέτοια σκάφη, πρόσθεσε, εδρεύουν στο λιμάνι Αμμοχώστου, στο λιμανάκι Μπογαζιού, αλλά και στον Δαυλό. Μάλιστα, στον Δαυλό υπάρχουν ταχύπλοα σκάφη, τα οποία μπορούν να ταξιδέψουν αυθημερόν στην Τουρκία. Ενώ, σύμφωνα με τα μέλη του Συνδέσμου, οι ανταγωνιστές τους στα κατεχόμενα δεν δίστασαν στο παρελθόν να τους βολιδισκοπήσουν για σύναψη συνεργασιών, προς αμοιβαίο όφελος. Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων φέτος, ανησυχεί ιδιαίτερα τους επαγγελματίες του τουρισμού στην ελεύθερη Αμμόχωστο, αλλά από ό,τι φαίνεται, όχι αυτούς που λογικά θα έπρεπε, μας τόνισαν επίσης ο κ. Κρεμμαστός και άλλοι ιδιοκτήτες παράκτιων σκαφών στην ελεύθερη Αμμόχωστο. 


Νέα Υπηρεσία Αγγελιών στο Νέα Αμμόχωστος! Καταχώρησε τη δική σου

ΑΚΙΝΗΤΑ - ΟΧΗΜΑΤΑ - ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ