Επ. Αμμοχώστου: Κατηγορείται ότι πωλούσε πλαστές ασφάλειες σε οδηγούς, εντόπισαν στην οικία του ναρκωτικά


Συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, άντρας ηλικίας 42 ετών, ο οποίος καταζητείτο σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου. Σε έρευνα που ακολούθησε της σύλληψης του υπόπτου, ανευρέθηκαν ποσότητα κάνναβης, μεγάλος αριθμός αδασμολόγητων τσιγάρων και ποσότητα καπνού, καθώς και χρηματικό ποσό που φαίνεται να προέρχεται από την παράνομη εμπορία των αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία και καταγγελία που υποβλήθηκε στην Αστυνομία τον περασμένο Δεκέμβριο, από ασφαλιστική εταιρεία, τον ίδιο μήνα, στην επΑμμοχώστου, στην κατοχή οδηγών οχημάτων, εντοπίστηκαν έξι πλαστογραφημένα έγγραφα που ομοίαζαν με ασφαλιστήρια πιστοποιητικά της εταιρείας.

Από τις εξετάσεις που έγιναν από το ΤΑΕ Αμμοχώστου, φέρεται τα έγγραφα να είχαν πωληθεί στους οδηγούς, από τον 42χρονο ύποπτο. Αφού εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης, λίγο πριν τις 5.30 χθες το απόγευμα, μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου προχώρησαν στη σύλληψη του.

Της σύλληψης του υπόπτου ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του. Εντός της κατοικίας τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν ξηρή φυτική ύλη κάνναβης, βάρους 15 γραμμαρίων, καθώς και 92 κούτες τσιγάρα και ποσότητα καπνού, βάρους 7 κιλών και 250 γραμμαρίων. Όπως διαπιστώθηκε οι κούτες με τσιγάρα και ο καπνός, είναι αδασμολόγητα. Εντός της κατοικίας εντοπίστηκε και το χρηματικό ποσό των 1,800 ευρώ, που σύμφωνα με τον ύποπτο, προέρχεται από την πώληση των αδασμολόγητων τσιγάρων.

Τα αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν από λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων, λόγω αρμοδιότητας, ενώ για την εμπορία τους, εναντίον του υπόπτου διερευνάται από το ΤΑΕ Αμμοχώστου υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.