Επ. Αμμοχώστου: Καταγγέλθηκε μπαράκι - 500 ευρώ το πρόστιμο


Σε 501 ελέγχους υποστατικών που διενεργήθηκαν παγκύπρια το τελευταίο 24ωρο από την Αστυνομία για την τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας που εφαρμόζονται στο πλαίσιο της πρόληψης νέας έξαρσης στη μετάδοση του κορωνοϊού, καταγγέλθηκαν 11 υπεύθυνοι υποστατικών που δεν τηρούσαν τα μέτρα.
 

Με βάση ενημέρωση του ΚΥΠΕ, από εκπρόσωπο του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργήθηκαν από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουνίου μέχρι τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου 27 Ιουνίου, έγιναν συνολικά 11 καταγγελίες.

Συγκεκριμένα καταγγέλθηκαν 8 υποστατικά στην Πάφο, εκ των οποίων τα 4 ήταν μπαρ ή μπαράκια και τα άλλα 4 εστιατόρια – ταβέρνες. Αφορούσαν παραβάσεις όπως η μη χρήση μάσκας και γαντιών προστασίας από υπαλλήλους, ή ελλιπής σήμανση ή η λειτουργία χωρίς τη προβλεπόμενη θερμομέτρηση. Στα 7 υποστατικά εκδόθηκαν εξώδικα 500 ευρώ στους υπεύθυνους, ενώ στο 8ο υποστατικό (ταβέρνα) διαπιστώθηκε και παράβαση του νόμου για την ηχορύπανση και θα ασκηθεί ποινική δίωξη και θα σχηματιστεί φάκελος με τις καταγγελίες που αφορούν τον περί λοιμοκάθαρσης νόμο και τον νόμο για την ηχορύπανση και θα καταχωρηθεί στο Δικαστήριο.

Δύο καταγγελίες έγιναν στη Λάρνακα, η μία αφορούσε παγωταρία στην οποία ο υπεύθυνος δεν έφερε προστατευτική μάσκα και γάντια και η άλλη ένα ταχυφαγείο στο οποίο οι υπάλληλοι δεν έφεραν προστατευτική μάσκα και γάντια. Στους υπεύθυνους των υποστατικών εκδόθηκαν εξώδικα 500 ευρώ το καθένα.

Επίσης μία καταγγελία έγινε σε μπαράκι στην επαρχία Αμμοχώστου που αφορούσε την εξυπηρέτηση πελατών στο μπαρ και εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο 500 ευρώ στον υπεύθυνο του υποστατικού.