Επ. Αμμοχώστου: Καταγγέλθηκαν τρία εστιατόρια και εννιά άτομα για παραβίαση των μέτρων

Σε 149 καταγγελίες ατόμων και 12 ιδιοκτητών υποστατικών για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διασποράς της νόσου του κορωνοϊού προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο.

 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας ανέφερε ότι από τις 6.00 το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 6.00 πμ σήμερα, πραγματοποιήθηκαν 11.908 έλεγχοι.

Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 2.258 έλεγχοι και προέκυψαν 27 καταγγελίες πολιτών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 2.961 έλεγχοι με 66 καταγγελίες πολιτών και τριών ιδιοκτητών υποστατικών, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 1.625 έλεγχοι με 19 καταγγελίες πολιτών και ενός ιδιοκτήτη υποστατικού, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 1.353 έλεγχοι με 21 καταγγελίες πολιτών και πέντε ιδιοκτητών υποστατικών, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 1.385 έλεγχοι με 9 καταγγελίες πολιτών και 3 ιδιοκτητών υποστατικών και στην περιοχή Μόρφου διενεργήθηκαν 1.361 έλεγχοι με 2 καταγγελίες πολιτών.

Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 912 ελέγχους, από τους οποίους προέκυψαν πέντε καταγγελίες πολιτών. Η ΜΜΑΔ διενήργησε δύο ελέγχους, από τους οποίους δεν προέκυψε οποιαδήποτε καταγγελία.

Από τους 11.908 ελέγχους, οι 51 αφορούσαν τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, από τους οποίους δεν προέκυψε οποιαδήποτε καταγγελία.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας είπε ότι οι καταγγελίες πολιτών αφορούσαν, μεταξύ άλλων, μετακινήσεις χωρίς αποστολή sms και τη μη χρήσης προστατευτικής μάσκας.

Όσον αφορά τα τρία εστιατόρια που καταγγέλθηκαν στην επ. Αμμοχώστου, στο ένα δεν τηρούνταν οι αποστάσεις μεταξύ των πελατών, στο δεύτερο δεν τηρείτο μητρώο για rapid test και στο τρίτο υπήρχαν πελάτες σε εσωτερικό χώρο. Επιβλήθηκε €500 πρόστιμο για την κάθε περίπτωση.