Επ. Αμμοχώστου: Ζητούν την παρέμβαση του Αναστασιάδη για την καταδίκη 35χρονου


Η απόφαση του Δικαστηρίου Αμμοχώστου να επιβάλει ποινή φυλάκισης 45 ημερών σε 35χρονο σχετικά με υπόθεση παράβασης των Κυβερνητικών διαταγμάτων για τον κορονοϊό, έχει προκαλέσει την αντίδραση της κοινής γνώμης. Μια ματιά να ρίξει κάποιος στα social media, θα καταλάβει ότι πολλοί άνθρωποι κάνουν λόγο για υπερβολικά αυστηρή ποινή, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που λένε ότι η καταδίκη δεν ήταν μόνο υπερβολική, αλλά και άδικη, καθώς όπως αναφέρουν - μεταξύ άλλων - ο 35χρονος εκλήθη στο Δικαστήριο χωρίς να έχει καταγγελθεί καν! 

Την θέση αυτή εκφράζει και ο Παγκύπριος Σύλλογος Κυνηγών, ο οποίος μάλιστα απέστειλε και επιστολή στον πρόεδρο Αναστασιάδη, ζητώντας την παρέμβασή του. 


Μπείτε στις αγγελίες του Νέα Αμμόχωστος πατώντας ΕΔΩ


Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του Συλλόγου:

"Καλούμε όλο το κόσμο να κοινοποιήσει την ανακοίνωση και έκκληση μας προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για άμεση απελευθέρωση του 35άχρουνου συμπολίτη μας ο οποίος αδίκως φυλακίστηκε. 

Συγκεκριμένα  ο νεαρός φιλήσυχος επιχειρηματίας αφού τέλειωσε από την εργασία του μετέβαινε στο σπίτι της συμβίας τους όπου και διαμένει. Δέχθηκε έλεγχο από την αστυνομία χωρίς να καταγγελθεί την δεδομένη στιγμή όμως τον έστειλαν στο δικαστήριο με απευθείας κλίση για να τον καταδικάσει ο δικαστής σε 45 μέρες φυλακή. 

Αμαυρώθηκε το ποινικό μητρώο ενός νομοταγή πολίτη από ένα αυθαίρετο δικαστικό σύστημα και μία πέραν του δέοντος αυστηρή αστυνομική απόφαση. 

Ένας νεαρός του οποίου ο πατέρας έχασε την ζωή του πριν από μερικά χρόνια ενώ εργαζόταν ως ναυαγοσώστης και εν ώρα καθήκοντος έσωσε ένα τουρίστα με κόστος την ίδια του την ζωή. 

Πρέπει όλοι να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούμε ως κοινωνία τέτοιες άδικες αποφάσεις. Στην θέση του νεαρού θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε από εμάς. Παρακαλώ κοινοποιήστε.  

Ανοιχτή επιστολή προς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Κοινοποίηση Γενικό Εισαγγελέα

Ημερομηνία  13/5/2020

Θέμα : Άδικη Φυλάκιση νεαρού συμπολίτη μας

Έντιμε κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θα θέλαμε να φέρουμε εις την προσοχή σας και να καταγγείλουμε την παράλογη και άδικη απόφαση η οποία πάρθηκε από το επαρχιακή Δικαστήριο Αμμοχώστου εναντίων 35 άχρονου συμπολίτη μας.

 Συγκεκριμένα το νεαρό άτομο αφού τελείωσε την εργασία του κοντά στις 9 το βράδυ, έφυγε για την οικία της συμβίας του όπου και διαμένει. 

Σε έλεγχο της αστυνομίας μερικά λεπτά μετά της εννιά εξήγησε το πού βρισκόταν και πού πήγαινε χωρίς να δεχθεί οποιαδήποτε καταγγελία από τον αστυνομικό εκείνη την στιγμή. Μετά από τριάντα μέρες του ήρθε κλήση για το δικαστήριο όπου εκεί ο δικαστής καταδίκασε ένα τίμιο πολίτη με λευκό ποινικό μητρώο , του οποίου ο πατέρας του χάθηκε πριν από μερικά χρόνια εκτελώντας καθήκοντα ναυαγοσώστη και σώζοντας τουρίστα με κόστος την ίδια του την ζωή  σε 45 μέρες φυλακή. 

Την ίδια ώρα που οι φυλακές αποφορτίζονται με την απελευθέρωση παιδεραστών και εγκληματιών ένας νεαρός άνθρωπος στέλνεται φυλακή επειδή παραβίασε το διάταγμα για μερικά λεπτά . Η ζωή αυτού του ατόμου στιγματίζεται με μία άκρως αυστηρή και ίσως πέραν του δέοντος λογική απόφαση. Αυτή την στιγμή ένας συμπολίτης μας βρίσκεται πίσω από τα σίδερα της φυλακής , η επιχείρηση του και η μοναδική πηγή εισοδημάτων του παραμένει κλειστή και η μητέρα του βλέπει το παιδί της πίσω από τα σίδερα της φυλακής. 

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας σε αυτό το ανθρωπιστικό θέμα αλλά παράλληλα σας καλούμε όπως μελετήσετε την ανεξέλεγκτη δικαστική εξουσία η οποία με τόση ευκολία μπορεί να προβεί σε τέτοιες αποφάσεις.    

Ευελπιστούμε ότι δεν θα αφήσετε άλλο ένα νεαρό φιλήσυχο συμπολίτη μας πίσω από τα σίδερα της φυλακής. 

Με εκτίμηση

Νικόλας Προδρόμου

Πρόεδρος"